fcb.portal.reset.password

Intercanvi de banderins entre capitans abans de la final del Gamper del 1981 / HORACIO SEGUÍ - FCB

Tot i no ser la pitjor derrota del Barça al Trofeu Joan Gamper, l’equip barcelonista tornava a ser humiliat pel Colònia al Camp Nou per 0-4, el mateix resultat que el quadre alemany havia aconseguit el novembre del 1980, i amb això havia precipitat el cessament de Ladislao Kubala després d’un partit de la Copa de la UEFA. El Barça de Lattek no va poder fer res contra l’equip dirigit per Michels, que va confessar estar “content i eufòric perquè vèncer dues vegades consecutives al Camp Nou i per una golejada de tal magnitud és un somni per a qualsevol entrenador”. 

D’altra banda, Lattek va reconèixer que aquell partit els havia arribat molt aviat i que el fet d’anar a remolc va propiciar que s’obrissin i que els alemanys tinguessin més espai, més facilitats per poder arribar a la porteria. De totes maneres, va enviar un missatge d’optimisme: “L’afició tindrà les seves alegries a la Lliga”. El FC Barcelona, que va jugar sense tres pesos pesats en defensa –Migueli, Olmo i Alexanco–, perdia per primera vegada una final del Gamper. Fins aleshores, quan havia caigut derrotat al seu trofeu, ho havia fet al partit de semifinals, mai a la final. Sempre hi ha una primera vegada...

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt