fcb.portal.reset.password

Josep Antoni de Albert i Muntades, al centre, amb la seva junta directiva / ARXIU - FCB

Les autoritats franquistes de l’esport van nomenar president del FC Barcelona Josep Antoni de Albert i Muntadas, un important industrial català que va ser president de l’España Industrial, empresa del sector tèxtil a Barcelona que havia fundat el seu besavi. El pas d’aquest dirigent que reemplaçava el Maqués de la Mesa de Asta va ser efímer, 35 dies, temps en el qual no va fer pràcticament res més que presidir diversos amistosos jugats a Les Corts. Va tenir problemes, fins i tot, per formar una junta amb vuit directius, i va deixar el càrrec en ser nomenat vicepresident de la Federació Catalana de Futbol.

Al Barça el va substituir a la presidència el coronel Josep Vendrell. Eren temps en què les autoritats feien i desfeien en l’administració i la direcció del Club, un poder que actuava sense haver de retre comptes davant dels socis. I també un poder que, d’altra banda, mai va poder esborrar l’essència ni els orígens de l’Entitat, valors tan arrelats a la massa social que es van mantenir íntimament vius, tot esperant esclatar novament amb l’arribada de temps millors.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt