fcb.portal.reset.password

L'escut del Barça, en l'ofrena floral a Rafael de Casanova del 1919 / ARXIU - FCB

En aquella Diada Nacional de Catalunya del 1919, el Barça va ser l’únic club esportiu català, llevat del Club Muntanyenc, que va dipositar una ofrena floral al monument a Rafael Casanova. El FC Barcelona, presidit aleshores per Ricard Graells, demostrava d’aquesta manera que la seva idiosincràsia catalanista, encetada una dècada abans, ja era irreversible.

De fet, l’11 de novembre del 1918 l’entitat blaugrana ja havia donat suport a la iniciativa de la Mancomunitat i dels ajuntaments controlats per la Lliga Regionalista d'impulsar una campanya a favor de l’autonomia de Catalunya. Com va publicar ‘La Veu de Catalunya’ el 25 de novembre del 1918, amb aquesta adhesió el FC Barcelona havia passat de ser ‘un’ club de Catalunya a ser ‘el’ club de Catalunya.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt