fcb.portal.reset.password

Messi, Luis Enrique i Neymar se sumen a la iniciativa 'Sóc Culer'.

Xavi, amb la iniciativa 'sóc culer'

Aquest dissabte 29 de novembre el FC Barcelona celebra el seu 115è aniversari i vol compartir l’efemèride amb tots els socis i aficionats d’arreu del món. Sota el lema ‘sóc culer’, el Club fa una crida perquè els barcelonistes que vulguin participar-hi es facin una fotografia o bé un vídeo fent amb la mà el símbol d’una 'C' al costat del cor i dient "sóc culer" i que la comparteixin a les xarxes socials amb l’etiqueta #FCB115.

L’acció ‘sóc culer’, que s’allargarà durant els pròxims 115 dies, s’inicia amb el llançament d’un vídeo en què jugadors del primer equip expliquen la iniciativa i conviden a la participació dels fans del FC Barcelona.


'Sóc culer', una iniciativa per celebrar els... per fcbarcelona

La procedència del mot 'culer'

L’origen de la paraula ‘culer’ per referir-se a l’aficionat blaugrana es basa en la visió que oferia el camp del carrer Indústria (avui dia carrer París) des de l’exterior. Aquest camp, on el FC Barcelona va jugar del 1909 al 1922, disposava d’un mur que envoltava el terreny de joc i d’on sobresortien, en filera, els culs dels aficionats barcelonistes, una imatge que resultava ineludible per als vianants. Com es fàcil de deduir, l’expressió va tenir un origen clarament pejoratiu però amb el temps seria acceptada per tothom, fins i tot pels mateixos al·ludits.

Tornar a dalt