fcb.portal.reset.password

El Auditori 1899 se quedó pequeño con la asistencia de tanta gente / VÍCTOR SALGADO - FCB

L’Auditori 1899 del FC Barcelona s’ha omplert de gom a gom per acollir aquest migdia la presentació del llibre 'Nicolau Casaus, ugetista i culer', obra del periodista Jordi Garcia-Soler, que ha impulsat la UGT amb la col·laboració del FC Barcelona. L’acte ha comptat amb la presencia del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, que ha estat acompanyat del vicepresident Jordi Cardoner, nét de Nicolau Casaus, del secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, i de l’autor del llibre.

Aquest llibre ens descobreix la figura de l’exvicepresident del Barça des d’un vessant menys conegut, a partir de la seva activitat política i sindical com a militant de la UGT. L’obra exposa la trajectòria de Nicolau Casaus des de la seva joventut i la seva vinculació a moviments i activitats socials, que van ocasionar que fos perseguit i empresonat pel règim després de la Guerra Civil. La història del Casaus activista que ens mostra el llibre inclou també diferents fotografies de l’època i els pròlegs del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i del secretari de la UGT, Josep Maria Álvarez.

La família de Nicolau Casaus ha estat present a l’acte, al qual ha assistit un gran nombre de persones vinculades al moviment penyístic blaugrana, a la UGT, al barcelonisme i a diferents àmbits socials, que han deixar petit l’aforament de l’Auditori 1899.Declaracions del president Josep Maria Bartomeu:

“Nicolau Casaus era una persona amb ideals i amb un compromís de tirar els projectes endavant. Va ser el gran ambaixador del Barça i el pare del moviment penyístic del Club. Estaria molt satisfet de veure el moment actual de les penyes, i la culminació de la Confederació Mundial de Penyes del Barça. Ell representa el tipus de persones necessàries per fer créixer el Barça i Catalunya”.

Declaracions del vicepresident social Jordi Cardoner:

“En nom de la família, vull agrair a la UGT la publicació d’aquest llibre. Aquest és un acte molt emotiu perquè reuneix la família i el Barça. El meu avi era una persona que lluitava per allò que creia i ho defensava fins a la mort. Ell creia amb les llibertats, el territori, la llengua i el barcelonisme. Gràcies, avi, per haver defensat sempre el Club i Catalunya”.

Declaracions del secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez:

“Després de tota la seva lluita, el Barça li permetia seguir defensant les seves idees i a Catalunya, guiat en tot moment pels valors de la igualtat i la llibertat que han marcat la història del Club. La seva dedicació a les penyes li va permetre seguir amb una tasca semblant a la que feia a la UGT, amb un contacte continu amb la gent per fer créixer les seves organitzacions”.


Presentació del llibre 'Nicolau Casaus... by fcbarcelona
Tornar a dalt