fcb.portal.reset.password

Bob Simon en la gravació del reportatge de la CBS del Barça / MIGUEL RUIZ-FCB

El periodista de la CBS va morir aquest dimecres en un accident de cotxe a Nova York als 73 anys. Durant més de 47 anys de carrera en aquesta cadena nord-americana, Bob Simon va ser reconegut amb més de 40 dels més prestigiosos guardons, entre els quals hi ha 27 Emmys.

L’any 2012 va venir a Barcelona per fer un reportatge especial centrat principalment a explicar com bona part de l’èxit esportiu es basa en el model formatiu del Club. Simon es va interessar molt en la figura de Leo Messi, de qui, a més de la seva admiració com a futbolista, l’atreia el fet que, el seu nét Jack, considerava el jugador argentí un dels seus ídols i referents.

Amb motiu d’aquest reportatge, les càmeres de la CBS van enregistrar alguns moments de la vida quotidiana a l’interior de la Masia i van recollir testimonis de l’aleshores president, Sandro Rosell, del director esportiu, Andoni Zubizarreta, així com dels jugadors, Messi, Xavi, Cesc i Piqué, tots ells formats al futbol base del Club.

Èxit global

L’èxit del programa ‘60 minutes’, que s’emet a més de 100 països d’arreu del món i amb una audiència setmanal de 16 milions, només a Nord-amèrica, va dur la cadena a crear-ne un de molt similar, l’any 2013, focalitzat únicament en temàtica esportiva, que duria per nom ‘60 minutes Sports’.

Precisament el protagonista de l’estrena d’aquest nou producte televisiu va ser Leo Messi. El ‘10’ blaugrana, a qui es referien com “el millor jugador del món” en el vídeo promocional del programa, va ser entrevistat per Simon, i es va convertir en el màxim protagonista d’un reportatge que repassava la seva trajectòria professional i les seves xifres golejadores al llarg del 2012.

Simon va tenir una carrera periodística extensa i brillant. Durant pràcticament cinc dècades, el reporter va cobrir informativament importants conflictes d’arreu del món a Vietnam, Irlanda del Nord o l’Orient Mitjà, entre d’altres. Actualment estava treballant amb la seva filla Tanya en un reportatge sobre el virus de l’Ebola i la recerca d’una cura.

 

 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();