fcb.portal.reset.password

Entrevista de 'De Telegraaf' a Josep Maria Bartomeu.

El president Josep Maria Bartomeu va concedir una entrevista al diari holandès ‘De Telegraaf’ amb motiu del partit de Champions contra l’Ajax que el Barça disputa aquest dimecres a l’Amsterdam Arena. El dirigent blaugrana es va referir àmpliament a la relació que uneix el club holandès i el FC Barcelona, que té un nexe comú històric per a les dues entitats: Johan Cruyff, una figura icònica que va ser jugador i entrenador dels dos clubs.

Bartomeu assegura, durant l’entrevista, que Cruyff “ha estat encara més important per al Barça com a entrenador que com a jugador. Aquí ell va canviar tot l'ambient professional. Va canviar tota la manera de pensar a través de la seva forma de veure el futbol, de la seva forma de veure el partit, el club en el seu conjunt i l'organització''. El seu paper com a impulsor dels jugadors fets a casa, també és destacat pel president blaugrana: "Hi ha entrenadors que s'atreveixen a assumir riscos i hi ha entrenadors que sempre pensen sense riscos. Johan pertany a la primera categoria. Va ser entrenador aquí, va veure els talents que hi havia a la Masia, i va donar a tots els talents una oportunitat en el primer equip. Això era una cosa sense precedents en aquell moment. La seva filosofia general sobre la Masia i sobre el Barcelona B es va traslladar al Barça”.

La filosofia de Cruyff s'ha convertit en una característica de l'estil de joc del Barça i de la MasiaEl paper del tècnic holandès en la definició de l’estil que caracteritza al Barça també és motiu destacat en l’entrevista: “Johan creia en això. A mi em semblava que era genial. Altres no s'haurien atrevit. Ell ho va fer! La seva filosofia s'ha convertit en una característica de l'estil de joc del Barça i de la Masia. Si es demana gent de qualsevol lloc que anomeni les dues millors escoles de futbol del món diuen que són l’Ajax i el FC Barcelona".

Josep Maria Bartomeu també destaca la influència que va tenir Cruyff sobre Pep Guardiola. "Johan va ser l'entrenador i la inspiració total de Pep. El jugador i l'entrenador en què s'ha convertit va ser en gran part gràcies a Johan. Pep ha tingut diversos entrenadors en la seva carrera, però de qui més va aprendre va ser de Johan".

Tenim la sort de tenir més recursos financers que l'AjaxTantmateix, el president blaugrana explica el respecte que se sent al Barça envers l’Ajax, un club que va servir de model. "Nosaltres, el Barcelona i el nostre entrenament, són fills de l'Ajax. Durant anys hem mirat el que fan els equips joves de l'Ajax, els mètodes de formació i l'organització. Hem après molt de l'Ajax. Gràcies a Johan, especialment. Però en la vida de vegades el fill supera el pare. Tenim la sort de tenir més recursos financers que l'Ajax”.

Josep Maria Bartomeu prossegueix en els vincles que ha generat aquesta relació: "L'Ajax pot estar orgullós del que hem aconseguit al Barcelona. Igual que Johan estarà orgullós del que ha aconseguit Pep Guardiola. Com a entrenador també aquí el fill ha tingut més èxit encara que el pare. Per a nosaltres, el Pep és el fill futbolístic de Johan. Aquí no hi ha cap enveja, sinó pur orgull”.

Tornar a dalt