fcb.portal.reset.password

Adhesió al Manifest contra la violència de gènere

El FC Barcelona s’adhereix al manifest institucional per a l’eliminació de la violència envers les dones que la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya ha fet extensiu a les institucions esportives amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25 de novembre).

Aquesta nova implicació del Club a favor dels drets de les dones és una iniciativa del Grup Edelmira Calvetó, liderat per la directiva Susana Monje i creat per impulsar el protagonisme de la dona dins el Club i reflexionar sobre el paper de la dona en l’esport.

Amb aquesta adhesió el FC Barcelona vol fomentar la sensibilització de la societat per sumar esforços per lluitar plegats contra la violència masclista i eradicar-la.

El text del manifest al qual s'ha adherit el FCB és el següent:

“La violència contra les dones és una violació greu dels seus drets fonamentals i és per això que és imprescindible que tota la societat, homes i dones, lluitem per denunciar i eliminar qualsevol tipus de discriminació. Són molts els avenços que s’han fet durant els darrers anys en la nostra societat i, tot i així, en queden molts més per fer ja que encara avui en dia es segueixen vulnerant els drets de les dones, la nostra dignitat i la nostra llibertat personal i aquest fet va més enllà de la injustícia i la crueltat.

Actualment les dones segueixen sent assassinades pel fet de ser dones i totes les mesures preses seran insuficients fins que hi hagi una autèntica transformació en les relacions de parella i en els seus
models de comportament, sentimentals i afectius. La prevenció de la violència passa per la construcció de nous models de relació entre els sexes, basats en l’equitat, el reconeixement i el respecte a la diferència potenciant la paraula, el diàleg i l’escolta.

Des del món de l’esport volem aixecar la veu, ferma, alta i clara, per denunciar la vulneració constant dels drets humans que suposa la violència contra les dones i aconseguir que la paraula ‘dona’ deixi d’associar-se a debilitat o dependència. Reivindiquem fermament la necessitat de promoure un canvi de mentalitats que faci que el maltractament contra les dones sigui impensable, un crit a favor de la dignitat, el respecte i la llibertat a les persones.

Des de l’entitat signatària d’aquest manifest volem que els valors que es desprenen de l'esport que practiquem (l’esforç, el treball, el sacrifici, la lluita, el respecte, la superació...) es transfereixin a tots els àmbits de la nostra vida i de les persones que ens envolten i per això, des d’aquí mateix, a peu de pista:

- reivindiquem el dret de totes les dones a viure lliures de violència,
- condemnem totes i cadascuna de les manifestacions de violència masclista,
- i comprometem el nostre esforç per eradicar-la.”

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();