fcb.portal.reset.password
Carta de nomenament de Feliu Castells

Carta de nomenament de Feliu Castells

Una altra acta de l'any 1914

Des de la seva fundació, l’any 1899, el FC Barcelona va comptar amb una adequada assistència sanitària per a tractar els seus jugadors lesionats, de vegades oferta de manera desinteressada per algun soci barcelonista doctor en Medicina. Eren temps d’estricte amateurisme en tots els àmbits, i tant és així que el primer empleat del Club no va ser contractat fins a l’any 1912.

Nomenament oficial

El Club anava creixent i les seves necessitats, també. D’aquesta manera, el 12 d’agost del 1914 la junta directiva que presidia Àlvar Presta va acordar la contractació de Feliu Castells com el primer metge oficial de la història del Club. Jugador del segon equip del Barça i doctor en Medicina des del mes de juny, Castells havia estat el responsable de la farmaciola del Club des del 3 de març, quan encara era estudiant. Aleshores el metge oficiós del Club era el doctor Soteras.

Dues pessetes per visita

Segons el contracte, el Barça pagava al doctor Castells dues pessetes per cada visita als jugadors lesionats o malats i cinc per la seva assistència obligatòria als partits del primer equip. La tasca de Feliu Castells va concloure el 13 de gener del 1925, quan va ser substituït pel doctor Ortínez.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();