fcb.portal.reset.password

El tancament econòmic de la temporada 2013/14 #FCBlive

Els socis compromissaris del FC Barcelona han aprovat per 899 vots a favor, 58 en contra i 52 en blanc el tancament econòmic de la temporada 2013/14. El vicepresident de l’Àrea Econòmica, Javier Faus, ha comparegut en el segon ordre del dia de l’Assemblea General Ordinària del FC Barcelona per informar de la liquidació dels comptes de l’anterior temporada, auditats per Deloitte, i en què destaca el rècord d’ingressos d’explotació mai abans assolits a la història del Club i que se situen en 529,9 milions d’euros. Les despeses ascendeixen als 471 milions d’euros; per tant els beneficis nets obtinguts pel Club el curs passat són de 41 milions d’euros, els segons més alts per darrere del curs 2011/12, en què es van assolir 49 milions d’euros.

Javier Faus ha destacat que en els últims quatre anys el FC Barcelona ha pujat de la 24a a la segona posició a la llista de clubs més valuosos segons ‘Forbes’. “El Barça és el club amb més potencial de creixement a nivell de marca. No és cert que el Barça està perdent interès internacional”, ha assenyalat el vicepresident durant la seva exposició dels números de la temporada anterior.El Barça és el club amb més potencial de creixement a nivell de marcaDavant aquest tancament rècord de beneficis, Faus ha volgut puntualitzar que el FC Barcelona “està arribant al sostre” en aquest àmbit i, per tant, cada any serà més difícil créixer. “Tenim el número de patrocinadors més alt de la història, però hem tingut menys ingressos en ‘royalties’, en què Nike està patint la crisi, i menys ingressos a la Lliga de Campions”, ha comentat Faus per explicar la reducció en l’apartat de màrqueting. En tot cas, ha volgut destacar que en els últims quatre exercicis –des de la temporada 2010/11– el Club ha acumulat uns beneficis que se situen en 113 milions d’euros.

En el cas de les despeses d’aquest exercici, que són de 472 milions d’euros, el vicepresident ha remarcat el creixement que hi hagut en l’apartat de salaris esportius, que han pujat un 3%, en una temporada en què no hi ha hagut pagues per títols en molts casos. “Comencem a tenir un problema, i ho sabem", ha dit el vicepresident econòmic, que ha anunciat que s’està treballant per controlar-ho de cara al futur, quan s’hagin de pagar variables per títols guanyats. A més, el president Bartomeu ha defensat les seccions davant la pregunta d’un compromissari per reduir-les. “No ens ho plantegem. Les seccions han de continuar.”

D’altra banda, en l’exercici econòmic del 2013/14 també s’ha reduït el deute net en 44 milions d’euros, i actualment es troba en 287 milions d’euros quan fa quatre anys era de 431 milions –s’ha rebaixat en 143 milions d’euros des que la Junta Directiva va començar el mandat.

Finalment, Faus ha recordat que la liquidació dels comptes econòmics de la passada temporada són els primers des que va entrar en vigor l’article 67 dels Estatuts, en què és obligatori haver tancat el curs amb beneficis i amb la ràtio deute sobre l’Ebitda (resultat d’explotació més amortitzacions).


Tancament de l'exercici econòmic 2013/14 por fcbarcelona
Tornar a dalt