fcb.portal.reset.password

Imatge de la Copa Macaya / ARXIU FCB

Entre el gener i l’abril del 1901 s’havia disputat la primera edició de la Copa Macaya, competició creada per Alfonso Macaya, mecenes i fundador de l’Hispania Athletic Club, un dels equips més potents quan va néixer el futbol a Barcelona i que va veure llum el maig del 1900 després de fusionar-se jugadors del nomenat Team Rojo i dissidents del Català Sport Club i el FC Barcelona. La primera edició del torneig, embrió del Campionat de Catalunya, se la va adjudicar l’Hispania AC, però en la segona es va imposar el FC Barcelona, que, d’aquesta manera, va conquerir el seu primer títol oficial. La competició va arrancar el desembre del 1901 i el Barça va començar amb una golejada davant el Club Español de Foot-ball per 7-0 el 22 de desembre.

L’equip, liderat per Gamper, es va imposar en els vuit partits de la lligueta, i es va proclamar campió en la penúltima jornada al camp de la carretera d’Horta després de derrotar el llavors vigent campió, l’Hispania SC, per un solitari gol de l’alemany Udo Steinberg, a passada de Green, quan faltaven només deu minuts per al final. El FC Barcelona va alinear Reig; Witty, Maier, Terrades; Meyer, Valdés; Parsons, Steinberg, Gamper, Green i Albéniz. Deia ‘Los Deportes’ en la seva edició del 16 de març, pàgina 152: “L’assistència va ser en conjunt d’unes tres o quatre mil persones, tot i que hi ha qui diu que serien de cinc a sis mil ànimes allà congregades”.

El Barça va acabar la competició golejant el Català SC per 0-15 el 23 de març, i el dia 30, al Gimnasio Solé, va tenir lloc el lliurament de premis. La Copa Macaya va ser el primer dels molts trofeus del FC Barcelona que al llarg de la seva dilatada història han anat acompanyant l’equip. Amb dos anys i mig de vida, l’Entitat iniciava una trajectòria plena d’èxits.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt