fcb.portal.reset.password

Els capitans i el trio arbitral, abans de començar el Catalunya-Rússia / HORACIO SEGUÍ

El Camp Nou va acollir el primer partit de la selecció catalana després de la mort de Franco. No va ser una iniciativa de l’Entitat, però sí que hi va col·laborar obrint les portes del seu terreny de joc, on es van concentrar uns 35.000 aficionats. La idea que fos Rússia el rival va sorgir de Francesc Sanuy, director de Fira de Barcelona (que per primera vegada comptava amb una representació de la Unió Soviètica) i que havia organitzat els actes del 75è aniversari del Club. L’equip català l’integraven jugadors del Barça i de l’Espanyol, amb independència del seus orígens, per tal de poder formar un seleccionat més potent amb el qual fer front al duel amb els russos.

Van jugar Mora; Ramos, Costas, Verdugo; Ortiz Aquino, Neeskens; Rexach, Solsona, Cruyff, Marcial i Caszely. A la segona meitat va entrar Fernández Amado per Marcial, i als 70 minuts, Cuesta per Cruyff. L’holandès Neeskens va anotar l’1-0 als darrers moments del primer temps, i els russos van empatar al minut 59. El seleccionador català va ser Pepe Gonzalvo.

El partit tenia un alt contingut simbòlic. La Banda Municipal va interpretar l’himne nacional rus i la ‘Santa Espina’, que va ser escoltada tot i que no estava autoritzada. Per això una de les autoritats va obligar a interpretar la Marxa Reial, que va ser xiulada. A la Llotja de l’Estadi, el president Montal va haver de donar explicacions, i el secretari general del Club, Joan Granados, juntament amb el gerent Jaume Rosell, van haver d’anar a declarar a comissaria. Un més després a Granados se li va imposar una multa de 100.000 pessetes.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();