fcb.portal.reset.password

El Club celebra les noces d'argent beneint la bandera del FC Barcelona / FOTO: ARXIU FCB

Un quart de segle de vida va celebrar el FC Barcelona el 7 i el 8 de desembre del 1924. I ho va festejar amb gran solemnitat. Un veritable esdeveniment ciutadà al qual també es va afegir la ciutat de Barcelona.

Joan Gamper, aleshores president del Barça, va tenir la sort de viure unes jornades inoblidables, com a barcelonista i com a màxim mandatari. L’aniversari va ser el 29 de novembre, però es va endarrerir la festa per tal que, en jornades no laborables, tothom que ho volgués pogués participar-hi.

Pels carrers de Barcelona es va disputar la Challenge Pere Prat al matí, i a la tarda, futbol a Les Corts entre el FC Barcelona i la Reial Unió Club d’Irun, un dels gran de l’època. Va guanyar el Barça el primer partit (1-0) i va perdre el segon, jugat a l’endemà (2-3). Als prolegòmens d’ambdós partits no hi va faltar folklore català: sardanes, música, ofrenes i homenatges als pioners.

 

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt