fcb.portal.reset.password

Kubala durant un partit amb el Barça / Ramon Dimas

[[DES_1]] Després d’un llarg, gairebé etern, temps d’espera, la nacionalització de Kubala era un fet i per fi l’astre es va poder alinear a les files del FC Barcelona. El gran moment va arribar a Sevilla, en un partit de la Copa del Generalísimo que es va jugar a Nervión. Després d’un final de Lliga decebedor, la presència de l’hongarès a les files de l’equip de Daucik va donar un altre aire al conjunt català. Es va poder comprovar en el seu debut: 1-2 i les portes del quarts de final, obertes de bat a bat. Kubala va començar la seva llegenda, que va anar ampliant dia a dia, partit a partit, títol a títol... En l’aspecte personal, igual.

Home bo i generós, no el va canviar la popularitat que ja el perseguia sense haver vestit de blaugrana. Un mite. Kubala va enlluernar a Sevilla, però era sols un petit tast del que esperava a l’afició del Barça, que veia en ell un veritable salvador. Com a mostra, les paraules del directiu Joan Draper, que el va veure en directe a Sevilla: “Va fer veritables destreses, de malabarista cent per cent. Per a fer-nos una idea de com d’entusiasmat estava el públic, li referiré el que va dir un aficionat sevillà: ‘Si torejant a mig gas fa el que fa, no et dic quan tregui tot el seu geni i recursos...’ Ni Manolete”. Un mes després, el Barça de Kubala es proclamava campió de Copa a Madrid derrotant la Reial Societat per 3-0.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();