fcb.portal.reset.password
El FC Barcelona va inaugurar el camp de la Foixarda de Montjuïc davant l’Sparta de Praga davant de 30.000 persones

El FC Barcelona va inaugurar el camp de la Foixarda de Montjuïc davant l’Sparta de Praga davant de 30.000 persones / FOTO: ARXIU FCB

[[DES_1]] El FC Barcelona va inaugurar el camp de la Foixarda de Montjuïc (anomenat inicialment per la premsa Estadi Català) davant l’Sparta de Praga amb una gran multitud, més de 30.000 persones (moltes, arrenglerades als turons dels voltants), entre les quals hi havia distingides personalitats, com el president de la Mancomunitat, Josep Puig i Cadafalch, l’alcalde Martínez Domingo I l’arquitecte Mestres, entre d’altres. Apunta Manuel Tomás en el seu llibre Les Corts i el Barça: vuitanta-cinc anys d’història compartida,  que “va ser la jornada en què el futbol va aconseguir la majoria d’edat i es va convertir en esport de massa. Es feia del tot necessari que el Barça construís un nou camp, a fi d’absorbir tota la gentada àvida de futbol que creixia a tota velocitat”.

L’equip barcelonista va alinear Zamora; Planas, Surroca; Torralba, Sancho, Samitier; Vinyals, Martínez, Gràcia, Alcántara i Sagi. Un equip que no va poder amb els mestres de llavors, l’equip txec, que es va imposar per 2-3. Daniel Carbó, en el seu ‘Historial del FC Barcelona’, a manera de crònica, comenta: “El Barcelona (i qui si no!) va realitzar el miracle oferint a la Ciutat la grandesa d’un espectacle desconegut i gravant amb lletres d’or una data memorable del futbol patri, convertida històrica i moment inicial d’una època d’esplendor incomparable”.  Al dia següent, Sant Esteve, es van tornar a trobar ambdós equips en el mateix escenari, afavorint en aquesta ocasió el Barça (2-0). “La multitud, fins i tot va superar la del dia anterior”, apunta Carbó, per afegir que “l’esplèndida victòria del Barcelona, tenint present la categoria del contrincant, va commocionar tota la Ciutat i des d’aquell moment, es van concebre les grans multituds futbolístiques. Una vegada més el Barcelona empeltava de vida el cos esportiu de Catalunya i el feia estremir d’infinita joia”.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt