fcb.portal.reset.password
El 1962 el FC Barcelona va superar el Reial Madrid a Les Corts per 3 gols a 1 tot i l'arbitratge de Birigay Nieva

L'àrbitre del partit, Birigay Nieva, parlant amb Kubala al final de l'enfrontament / FOTO: ARXIU FCB

[[DES_1]] A la 20a jornada de la Lliga 1961/62, jugada a les Corts, el Barça va guanyar el Reial Madrid per 3-1, en un vibrant partit, malgrat l’arbitratge clarament partidista en favor de l’equip visitant, de Birigay Nieva. Els gols van ser marcats per Evaristo (2) i Kocsis.

Va ser tan parcial l’actuació del col·legiat que, en acabar el matx, el president barcelonista Enric Llaudet va declarar: “Mentre jo sigui president del Barça, Birigay no arbitrarà mai més al nostre camp. No es pot tolerar més que sempre o gairebé sempre, hi hagi tendència a beneficiar en els seus arbitratges un sol club”. Els jugadors alineats van ser: Pesudo, Benítez, Garay, Gràcia, Marañón, Segarra, Villaverde, Kocsis, Eulogio Martínez, Evaristo i Pereda.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();