fcb.portal.reset.password

Celebració de la Lliga al Camp Nou / HORACI SEGUÍ - FCB

[[DES_1]] El FC Barcelona es va presentar al Camp Nou com a campió de Lliga catorze anys després. Va ser en un Barça-Oviedo (6-2). Havia guanyat la Lliga 1973/1974 a Gijón i la jornada següent va tornar a jugar lluny de la seva afició, a Màlaga (0-0). Per tant, van ser dues setmanes de nervis i espera per poder acudir al coliseu i deixar-se les mans i la veu davant de l’equip de Michels. L’Oviedo, que va fer el passadís al Barça, no va oposar resistència i la festa va ser completa. Els gols de Gallego, Sotil (autor d’un hat-trick), Asensi i Marcial van ser fortament aplaudits. Ovacions ensordidores.

Aquell dia l’equip català va formar amb la clàssica alineació d’aquella campanya: Sadurní; Rifé, Torres, Gallego, De la Cruz; Juan Carlos, Costas; Asensi, Cruyff, Sotil i Marcial. Farreras, a les pàgines d’‘El Mundo Deportivo’, va escriure aquest emotiu passatge: “Todos estábamos de acuerdo, todo el mundo sabía que en esta ocasión el partido era lo de menos. De lo que se trataba era, en esencia, de festejar el memorable triunfo liguero del Barça «au gran complet» porque los socios y los incondicionales todavía no habían tenido ocasión de aplaudir a su equipo ya campeón tal y como merecía”. Molts barcelonistes, especialment els joves i adolescents, van veure i celebrar per primera vegada una Lliga del Barça. Memorable...

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();