fcb.portal.reset.password

Acte de la col·locació de la primera pedra de Les Corts / ARXIU FCB

“A les deu ja començà a fluir nombrosa gentada a l’actual camp del Barcelona, punt de sortida fixat per a la manifestació que s’havia de traslladar a Les Corts i prendre possessió dels terrenys del nou camp. A dos quarts d’onze es posà en marxa la comitiva, que no baixaria d’unes 2.500 persones i que enfilà per la carretera de les Corts, augmentant notablement durant el recorregut”. Així va començar la crònica de tan esperat acte per part dels aficionats barcelonistes, també de la Junta, que veien la necessitat d’alçar un camp amb caràcter d’urgència per tal de poder satisfer la necessitat de l’equip i la seva legió de seguidors.

A la manifestació hi va acudir tothom, des dels arquitectes als jugadors. Socis i aficionats. Després dels discursos de rigor el capellà de les Corts, mossèn Lluís Sabaté, soci núm. 79 i gran barcelonista, va beneir el camp i es va procedir a la cerimònia de col·locació de la primera pedra. Va fer “les primeres paletades en representació de la ciutat el senyor Degollada i en la del club, el senyor Gamper”. Va posar el punt final Gamper, amb un discurs en català en què va parlar de l’Entitat com “aquest fill que s’ha fet tan gran i formós, que embadaleix tot el món”. Les seves emotives paraules van ser llargament aplaudides per tots els presents. L'endemà començaven les obres.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

 

 

Tornar a dalt