fcb.portal.reset.password

Celebració dels jugadors del campionat de Lliga l'any 1998/ HORACI SEGUÍ - FCB

[[DES_1]] Un gol solitari del brasiler Giovanni al Zaragoza va valer al FC Barcelona per cantar l’anhelat aliró de la Lliga, cosa que no assaboria des de l’etapa del Dream Team, quatre anys enrere. Va ser el 15è títol de la seva història. El quadre de Van Gaal, que havia portat a terme un torneig anant de menys a més, es va proclamar campió matemàtic a la jornada 34, a manca de quatre jornades de la caiguda del teló a la Lliga. No va ser un partit vistós, però els tres punts van deixar el torneig sentenciat. En acabar el partit es va desfermar l’eufòria al coliseu barcelonista, i per al record va quedar la celebració de la plantilla a sobre d’una de les lliteres mòbils.

Aquella nit memorable l’equip l’integraven Hesp; Ferrer (Pizzi, min 66), Nadal, Reiziger, Bogarde; Giovanni, Celades, Roger (Ciric, min 55); Luis Enrique, Anderson i Rivaldo. A la banqueta van quedar Baía (porter), Couto i Amor. Figo s’ho va perdre per sanció, i Guardiola, Abelardo, Sergi i De la Peña, per lesió. Busquets i Òscar van quedar descartats. Després d’un sopar, a l’endemà la conquesta es va oferir a l’afició des dels balcons de l’Ajuntament i el Palau de la Generalitat.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt