fcb.portal.reset.password

Sampedro remata al fons de la xarxa el gol de la victòria davant l'Espanyol / AUTOR DESCONEGUT

La Copa és una competició centenària, però només en una ocasió s'han trobat Barça i Espanyol a la gran final. Va ser el 16 de juny de 1957 a l'Estadi de Montjuïc, i l'equip blaugrana va acabar aixecant el títol després d'un ajustat 1-0. S'esperava que la victòria culer fos molt més còmode, ja que els homes de Domènec Balmanya s'havien plantat a la final després d'eliminar l'Atlètic de Madrid a vuitens per un global de 13-3, el Reial Madrid a quarts per 8-3, i la Reial Societat a semifinals per 10-2. En total, 31 gols en sis enfrontaments, amb una mitjana de 5,16 gols per partit.

No semblava que ningú hagués de frenar la màquina barcelonista, però l'Espanyol no ho va posar gens fàcil en una final catalana que, per gràcia d'El Caudillo, va disputar-se excepcionalment a Barcelona, a en un camp neutral com l'Estadi de Montjuïc. El partit va estar molt igualat i es va definir al minut 79, quan Sampedro es va avançar a Argilés i Vicente per rematar al fons de la xarxa una falta llançada per Vergés. D'aquesta manera, el Barça aconseguia el seu 13è títol de Copa, en un partit que va formar amb els següents onze jugadors: Ramallets; Olivella, Brugué, Segarra; Vergés, Gensana; Basora, Villaverde, Eulogio Martínez, Kubala i Sampedro.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt