fcb.portal.reset.password
El 16 de desembre del 1980 es va disputar al Camp Nou un partit benèfic en favor d’UNICEF

El 16 de desembre del 1980 es va disputar al Camp Nou un partit benèfic en favor d’UNICEF / FOTO: ARXIU FCB

[[DES_1]] El FC Barcelona, una vegada més, va defensar una causa noble acollint aquest partit benèfic al Camp Nou. La recaptació anava destinada a tots aquells nens i nenes més desfavorits del món que emparava UNICEF. I el poble català, en especial la ‘gent blaugrana’, no els va fallar i va omplir l’Estadi, que es va quedar petit. Cert és que el cartell del ‘Humane Stars’, com es va batejar la selecció que es va enfrontar al Barça, reunia grans noms, però cert és, també, que l’afició va voler estar a l’alçada i va passar per la taquilla a destinar uns diners a una obra solidària de gran valor.

L’ambient de solemnitat respirat al Camp Nou, tractant-se d’un partit amistós, era quelcom seriós. No hi cabia ni una agulla. En l’aspecte purament esportiu, cal comentar que va guanyar el Barça per 3-2 i que a la selecció d’estrelles es van alinear, entre d’altres, Bonhoff, Cruyff, Rummenigge, Hansi Müller, Chinaglia, Platini, Blokhine i Hugo Sánchez. Van marcar Simonsen, Schuster i Martínez. La nota discordant la va posar l’àrbitre, Miguel Pérez, que va expulsar Cruyff al minut 55 per protestar i es va guanyar una esbroncada monumental. Johan definiria l’expulsió de “còmica”, i explicaria que després d’anul·lar un gol al seu equip va veure targeta groga per dir al jutge que s’estava “complicant la vida”. Després d’agafar-lo pel braç i dir-li “tranquil, home, no passa res, això sembla de bojos”, el va expulsar.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt