fcb.portal.reset.password

Imatge del Camp de la Industria / ARXIU FCB

En els primers deu anys de vida del Club es va jugar en quatre camps diferents, fins que el 1909 es va fer un salt qualitatiu amb la inauguració del camp del carrer de la Indústria, que va ser utilitzat durant tretze anys, fins que el 1922 es va inaugurar el camp de Les Corts. El camp de la Indústria certifica la consolidació del Club. Estava situat en l’espai delimitat pels carrers Villarroel, París (aleshores Indústria) i Urgell, i va ser el primer a Barcelona que va disposar d’una tribuna de dos pisos, que era el seu element més significatiu i que realment causava admiració a tota la ciutat. Es diu que hi cabien 6.000 persones, tot i que les xifres de l’època no eren gaire primmirades. Curiosament, la seva inauguració no va ser espectacular. La prioritat era que comencés a funcionar, i això va succeir en un partit del Campionat de Catalunya que el Barça va empatar a dos gols amb el Català.

El primer gol el va marcar Romà Forns i el segon Carlos Wallace. En el segon partit disputat en el nou estadi el Barça va guanyar i es va proclamar campió de Catalunya. El camp del carrer de la Indústria també es coneixia com L’Escopidora i més endavant també se’l va anomenar Camp Vell. Va ser el camp que va viure l’ascens esportiu i social del Barça, on va viure uns anys d’una enorme empenta, on van jugar Alcántara i va debutar Samitier, per posar dos exemples. Va ser el primer camp que els barcelonistes van sentir com a propi, i per això, el 1924 el cronista Daniel Carbó s’hi referia dient “evoquem-lo, encara, amb el fervor i enyorança que deixen les coses que van ser volgudes”.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();