fcb.portal.reset.password

Eulogio Martínez en el moment del gol que va significar la victòria davant de l'Espanyol / SÁEZ GUERRERO

[[DES_1]] El calendari va voler que el Barça visités Sarrià en la penúltima jornada de la Lliga 1959/1960, un camp en el qual no ho tindria gens fàcil si quan hi actués s’hi estigués jugant el seu futur a la competició. I es va arribar al penúltim capítol del campionat amb un derbi encès. El Barça dominava la taula amb 44 punts, els mateixos que el Reial Madrid, però en tenir millor ‘goal-average’ anava al davant, ja que en el particular també estaven empatats. El Barça necessitava guanyar al camp del seu rival ciutadà per rematar, la setmana següent, el títol al Camp Nou.

Nervis, molts nervis es van viure durant el partit. Massa. Circumstància que va provocar que l’espectacle destaqués per la seva absència, però no l’emoció, que va mantenir atents els aficionats fins al final. Un gol del paraguaià Eulogio Martínez al minut 81 va desfermar l’eufòria barcelonista. La Lliga continuava controlada. Helenio Herrera va admetre que als seus deixebles els van trair els nervis, i a diferència d’altres ocasions es va mostrar contingut amb les seves paraules: “Campions? D’això res. Falta jugar contra el Saragossa. I mai hi ha enemic petit”.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt