fcb.portal.reset.password

Unes 500 persones han omplert l'Auditori 1899 en l'entrega de les Insígnies d'Or. / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

El FC Barcelona celebra aquest dimarts la festivitat de la Mercè amb els partits d’handbol i de futbol, però la diada de la patrona de Barcelona és també un dia especial per al Club i els socis amb 50 anys de fidelitat han rebut la Insígnia d’Or. En un jornada en què també se celebra el 56è aniversari de la inauguració del Camp Nou, un total de 105 socis han fet acte de presència aquest matí en l’acte d’entrega del diploma i de la condecoració que el Club dóna a totes aquelles persones sòcies del Barça.

Aquest tradicional esdeveniment s’ha celebrat per primera vegada a les noves instal·lacions de l’Auditori 1899, ubicat a l’esplanada exterior del Camp Nou. L’entrega de les insígnies i dels diplomes ha estat moderada per Manel Vich i ha anat precedida per les paraules del president Sandro Rosell: “Aquest és el millor acte del Club perquè és un dia de felicitat i joia”, ha dit, fent especial esment a les persones que “han arribat als 50 anys de vida barcelonista”.

Rosell: “El Barça és un sentiment”

“Aquesta és una tradició –ha continuat– que no es pot perdre. És molt maca”. Rosell també ha tingut l’ocasió de felicitar a les dones que avui celebren el seu sant i ha destacat que arribar “als 50 anys de fidelitat no és fàcil”  perquè, durant tot aquest temps, s’ha hagut “d’estimar, pagar les quotes, patir derrotes i també gaudir de victòries i molts títols”. “El Barça és un sentiment”, ha afegit.  

En el seu discurs, el president del FC Barcelona ha recordat en quina situació estava el Club l’any 1963, quan els protagonistes d’aquest matí van fer-se socis. “El Barça vivia una crisi esportiva. Vam ser sisens a la lliga a 18 punts del primer. Entre futbol, futbol formatiu i seccions vam aconseguir tres títols, aquest any passat en vam tenir 35”. En aquest sentit, Rosell ha fet broma sobre el debat que s’ha originat després que el Rayo tingués més possessió que el Barça dissabte passat.

També ha resumit la situació actual culer: “Anem molt bé. El Club està molt bé. Esportivament, aquesta nova temporada ja tenim cinc títols, 17 jugadors del primer equip són formats a la Masia i tindrem el pressupost més gran de la història, que supera els 500 milions d’euros”.

Imatge per al record

Un cop ha finalitzat el discurs de Rosell, el vicepresident de l’Àrea Social Jordi Cardoner i el mateix president han entregat les Insígnies d’Or i s’han fotografiat amb cadascun dels 105 socis barcelonistes i els seus respectius acompanyants.

Missa a la Sala Roma

Els socis blaugranes també han pogut participar aquest dimarts en la tradicional Missa de la festivitat de la Mercè, que s’ha dut a terme a la Sala Roma, ubicada a la Tribuna del Camp Nou. La cerimònia, que ha començat a dos quarts d’onze del matí, l’ha dut a terme Àngel Pérez, mossèn de la Masia durant molts anys.

Tornar a dalt