fcb.portal.reset.password

Sherpa, durant la seva visita al Camp Nou. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Sherpa, amb les Pilotes d'Or de Messi. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Mingma Sherpa, el primer xerpa que ha aconseguit fer el cim dels 14 ‘vuitmils’ de la Terra, ha visitat el Museu del FC Barcelona i ha gaudit amb el Tour Experience, on ha tingut l’oportunitat de conèixer els grans moments de la història del club blaugrana i de veure el Camp Nou. Mingma Sherpa és un reconegut barcelonista i un gran admirador de Leo Messi, i ha pogut veure de prop les quatre Pilotes i les tres Botes d’Or que estan exposades al Museu.

“Messi és un jugador boníssim i molt conegut a tot el món. Té molta sort de jugar al Barça i el Barça té molta sort de tenir-lo a ell”, ha explicat Mingma Sherpa, que ha quedat molt sorprès amb tot el que ha vist: “Mai hauria imaginat un Museu com aquest ni als meus somnis. El Barça és un club molt gran. Venir aquí i veure aquest Museu és quelcom molt sorprenent per a algú com jo”.

Els 14 cims de més de 8.000 metres

Al maig del 2011, Mingma Sherpa es va convertir en el primer xerpa que ha coronat les 14 muntanyes de més de 8.000 metres, en fer el cim del Kangchenjunga (8.586 m), la tercera més alta de la Terra. En aquella ocasió el va acompanyar l’alpinista català Òscar Cadiach, que es va quedar a les portes del seu objectiu per un problema tècnic, però que va poder finalment fer el cim d’aquesta muntanya mítica el 2013. Durant aquell primer ascens al Kangchenjunga, però, Cadiach va rodar la pel·lícula ‘Més enllà del Kumbhakarna’, un homenatge al poble xerpa i a la trajectòria del primer nepalès que ha aconseguit fer els 14 ‘vuitmils’ del Himàlaia.

Cadiach defineix a Mingma Sherpa com un home “respectat pel seu poble que l’ha recolzat i enaltit per fer-ne el seu heroi. És un xerpa diferent, intel·ligent, que ha lluitat del no res, remuntant la família de 6 germans. A l’edat de 12 anys, perdia al seu pare i es posava a treballar carregant ja amb 25 kg a l’esquena Després esdevingué porter de les expedicions, més tard guia i finalment xerpa d’alçada. La seva carrera ha estat meteòrica i un exemple a seguir. Té un carisma únic. Vaig quedar admirat de la seva senzillesa i humilitat”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();