fcb.portal.reset.password
La directiva Pilar Guinovart amb els representants de l'Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3

La directiva Pilar Guinovart rep el premi “Tiflotecnologia” 2013 / FOTO: VÍCTOR SALGADO - FCB

El FC Barcelona ha rebut aquest dijous el premi “Tiflotecnologia” 2013 que atorga l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3. Aquest guardó vol donar un reconeixement al Club per haver adaptat el seu lloc web al sistema WAI Doble A, que facilita l’accés als col·lectius amb discapacitats visuals, auditives, cognitives i físiques. Aquest premi bianual també gratifica la creació d’una Oficina d’Atenció Especialitzada i els esforços del Barça per facilitar l’accessibilitat a les seves instal·lacions.

Pilar Guinovart, directiva de l’Àrea Social i responsable d’atenció al soci, ha recollit el guardó aquest dijous al Centre Cívic Urgell “Teresa Pàmies”. Els premis B1+B2+B3 fan referència als graus de discapacitat total (B1), severa (B2) i lleu (B3) i són un reconeixement a les persones o institucions que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat visual.

El primer club amb certificat AA

El Barça ha estat el primer club esportiu del món que ha obtingut la certificació AA d’accessibilitat al seu lloc web. El FC Barcelona disposa de 4.051 socis amb discapacitats i el passat 3 de desembre va fer públic que el seu lloc web oficial ha estat optimitzat per aconseguir la certificació AA, una distinció atorgada pel consorci W3C mitjançant l’empresa Technosite, de la Fundació ONCE.

D’aquesta manera, el web és compatible amb tots els navegadors i dispositius i accessible per als col·lectius amb discapacitats visuals, auditives, cognitives i físiques. Les persones amb discapacitat visual poden utilitzar els seus lectors de pantalla perquè els ‘llegeixin’ el web; les que tinguin una discapacitat auditiva poden consultar una selecció de vídeos amb llengua de signes, mentre que les que tinguin una discapacitat física podran navegar pel web utilitzant el teclat en el cas que no puguin fer servir el ratolí de l’ordinador.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();