fcb.portal.reset.password
Imatge del vídeo en llengua de signes

Imatge del vídeo en llengua de signes

Aquest dissabte, per primera vegada a la història, sonarà al Camp Nou ‘el Cant del Barça’ acompanyat per la llengua de signes a través dels videomarcadors de l’Estadi, abans del partit entre el FC Barcelona i el Vila-real. Així doncs, les persones amb algun tipus de discapacitat auditiva podran gaudir del ‘Cant del Barça’ a l’Estadi.

Aquest vídeo, conjuntament amb altres continguts audiovisuals adaptats a la llengua de signes, forma part del projecte engegat pel Club per garantir un accés universal a la seva informació per a tots els usuaris. Per aquest motiu la pàgina principal del FC Barcelona ha estat optimitzada per aconseguir la certificació AA de web accessible pel consorci W3C mitjançant l’empresa Technosite. A més del vídeo amb ‘el Cant del Barça’, els videomarcadors també mostraran l’espot que va produir el Club i que és protagonitzat per Xavi Hernández i Gerard Piqué, per difondre els canvis que s’han posat en marxa.

El FC Barcelona està especialment compromès amb els col·lectius discapacitats que tenen dificultats d'accés a la informació, i per això ha implementat les millores per a les persones amb discapacitats auditives i visuals. En el primer cas, ha traduït al llenguatge dels signes els principals vídeos de la història i serveis del Club, que estan disponibles a la web amb el signe universal de continguts per a discapacitat auditiva. En el cas de les persones amb discapacitat visual, el ‘site’ del Club és compatible amb els programaris d'interpretació web, que permeten que qualsevol usuari amb discapacitat visual entengui tota la informació que es publica a la web.

El primer reconeixement

Aquest esforç del FC Barcelona va rebre, aquest dijous, el primer reconeixement. La directiva Pilar Guinovart va rebre el premi “Tiflotecnologia” 2013 que atorga l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3. Aquest guardó vol donar un reconeixement al Club per haver adaptat el seu lloc web al sistema WAI Doble A, que facilita l’accés als col·lectius amb discapacitats visuals, auditives, cognitives i físiques. Aquest premi bianual també gratifica la creació d’una Oficina d’Atenció Especialitzada i els esforços del Barça per facilitar l’accessibilitat a les seves instal·lacions.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();