fcb.portal.reset.password

Javier Faus, aquest dimarts / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

El vicepresident econòmic, Javier Faus, ha anunciat aquest dimarts un resultat després d’impostos de 32 milions d’euros de beneficis de la temporada 2012/13, tres milions d’euros més dels que es van pressupostar a l’inici del curs. Els ingressos d’explotació han estat de 491 milions d’euros i les despeses, de 443 milions d’euros. “S’han ingressat quatre milions menys que la temporada anterior, però aquest any hi ha hagut menys traspassos que al curs 2011/12”, ha assegurat Javier Faus. “Pel que fa a les despeses, té bastant de mèrit haver-les estabilitzat”, ha comentat el vicepresident, que ha explicat que aquesta temporada s’han hagut de pagar primes pel títol de Lliga (entre 16 i 20 milions d’euros) i també s’hi inclou la depreciació de Villa (8 milions d’euros). Faus també ha comentat que s’han hagut de pagar 12 milions d’euros de les inspeccions fiscals dels anys 2005, 2006, 2007 i 2008.

Els 32 milions d’euros de beneficis s’emmarquen en els paràmetres establerts en el pla estratègic definit per la Junta Directiva i per això Faus ha afirmat que la Junta està “moderadament satisfeta”. “Per primera vegada en tota la història del Club estem aconseguint una estabilització entre els ingressos i la massa salarial esportiva”, ha destacat el vicepresident econòmic del FC Barcelona. “Des del punt de vista econòmic, és molt més important estabilitzar la massa salarial (es vol mantenir entre els 200 i els 210 milions d’euros anuals) que no pas el cost dels fitxatges. La massa salarial és fixa i comporta moltes despeses extres”. En aquest context, ha qualificat com una “bona operació econòmica” el traspàs de Villa a l’Atlètic de Madrid: “Tenia una fitxa alta. Ingressem una quantitat de diners i ens estalviem una fitxa que podem destinar a un altre jugador”.

L’objectiu és abaixar el deute net fins als 200 milions d’euros

Javier Faus també ha explicat que el deute net del Club s’ha reduït enguany en tres milions d’euros i que ara és de 331 milions. Una xifra que sense el fitxatge de Neymar hauria estat de 50 milions d’euros i, en conseqüència, el deute seria de 284 milions d’euros. “El volíem abaixar uns 40 milions d’euros. Neymar és un jugador de la temporada 2013/14 però com que el vam fitxar el juny, el seu cost s’inclou dins de l’exercici 2012/13. L’objectiu segueix sent abaixar aquest deute fins a uns 200 milions d’euros de cara al curs 2015/16, fet que ens permetria afrontar el projecte immobiliari”, ha afirmat el vicepresident econòmic, que també ha apuntat que a la temporada 2013/14 es podria reduir aquest deute net uns 60 milions d’euros.

Finalment, Faus ha destacat que el Barça té suficients diners per fitxar el jugador que demani la secretaria tècnica i ha posat èmfasi en el tema dels fons propis: “El Barça els ha tingut negatius durant molts anys i gràcies als beneficis d’aquesta temporada 2012/13 sortim dels fons propis negatius i entrem als fons propis positius. Esperem continuar així durant moltes dècades”. D’altra banda, l’acumulació de bons resultats dels dos últims exercicis fan que l’any vinent la Junta Directiva ja no hagi de presentar l’aval davant la LFP.

El projecte immobiliari, lligat al deute

Sobre la viabilitat del futur projecte immobiliari vinculat a l’Estadi, Javier Faus ha estat clar: no es podrà afrontar fins que el deute net del Club no estigui a l’entorn dels 200 milions d’euros. “Tenim tres propostes sobre la taula, alguna més avançada que les altres però totes d’empreses punteres. Les opcions són construir un nou estadi sobre l’actual, construir un nou estadi en una altra ubicació o reformar l’actual. En tot cas, sigui quin sigui, ha de ser viable en l’àmbit urbanístic, tècnic i econòmic. De cara al novembre o al desembre es podrien presentar algunes novetats”, ha resumit el vicepresident econòmic blaugrana.

Aquest hipotètic nou estadi o la reforma de l’actual també podria tenir un impacte en l’economia del Club. Així ho veu Faus: “El Club té molt marge de millora en els ingressos amb el Camp Nou, amb les instal·lacions. Creiem que amb un estadi nou o modernitzat podríem ingressar uns 20 o 25 milions d’euros més cada any. D’entre els nostres competidors, som el Club que ingressem menys per l’Estadi”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();