fcb.portal.reset.password

Jordi Monés, durant l'acte. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

En el marc del Congrés Anual de la Societat Respiratòria Europea, aquest divendres s’ha engegat a la Plaça de la Universitat una iniciativa mitjançant la qual tots els assistents que ho desitgin poden sotmetre’s a un test pulmonar gratuït. A més d’aquests tests, l’espai compta amb un estand informatiu on s’ofereix la possibilitat d’apuntar-se a la campanya “Quit smoking with Barça. Deixa de fumar amb el Barça”.

El directiu responsable dels Serveis Mèdics del FC Barcelona, Jordi Monés, ha participat en la inauguració d’aquesta iniciativa, que es perllongarà fins les 20 hores d’aquest divendres i també durant el dissabte, de 10 a 20 hores. També han assistit Francesco Blasi, president de la Societat Respiratòria Europea; Monica Fletcher, presidenta de la Fundació Europea del Pulmó; Cristina Blanco Iniesta, delegada de Salut i presidenta de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i Joaquim Gea, president del Congrés de la Societat Respiratòria Europea.

La importància de promoure valors

En el seu discurs, Monés, que ha estat acompanyat per Ramon Canal, cap dels Serveis Mèdics del Club, ha reiterat el desig del Club de promoure una sèrie de valors, més enllà de la competició esportiva: “El Barça està molt content i orgullós d’haver estat convidat a aquesta iniciativa. Com sabeu, a part de competir, en l’ADN del Club està el fet de voler promoure uns valors, com és el de la salut. Ho ha fet amb campanyes com “Barça sense fum” i “Quit smoking with Barça-Deixa de fumar amb el Barça”, i es compromet ara amb motiu d’aquest Congrés Anual de la Societat Respiratòria Europea que se celebra a Barcelona”.

A la vegada, el directiu responsable dels Serveis Mèdics del FC Barcelona ha fet referència a la importància de la labor preventiva en les malalties del pulmó, i ha convidat tothom qui ho desitgi a fer un primer pas sotmetent-se a aquest test pulmonar: “Hi ha malalties del pulmó que es poden prevenir, i amb aquesta premissa ens adherim a aquesta campanya per intentar millorar la salut pulmonar no només dels aficionats del Barça, sinó també de tots els aficionats al futbol”.

Una campanya d’abast global

Per la seva part, Monica Fletcher ha destacat el fet que el Barça s’hagi convertit en un club pioner pel fet de no deixar fumar a l’estadi i d’haver-se preocupat de manera activa en millorar la salut dels ciutadans. La presidenta de la Fundació Europea del Pulmó també ha fet referència a la influència que té el missatge del Barça arreu del món: “La iniciativa amb la Comissió Europea ha ajudat gent de tot el món. La campanya té un abast global. No sou conscients de fins a on pot arribar el missatge del Barça”. Un missatge, aquest, del qual Fletcher apunta que “arriba a una audiència transversal”, és a dir, de totes les franges d’edat i que “tenen el Barça com a referència”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();