fcb.portal.reset.password

El Camp Nou celebra els 56 anys / Foto: Arxiu FCB

Aquest dimarts 24 de setembre, festivitat de la Mercè, el Camp Nou està de celebració. El 24 de setembre de 1957 l’Estadi obria per primera vegada les seves portes als aficionats culers per presenciar el partit entre el FC Barcelona i una selecció de Varsòvia. El nou temple blaugrana, amb capacitat per a 90.000 espectadors, va convertir-se en uns dels estadis més grans i majestuosos del món. Aquest dimarts el Club celebra el 56è aniversari d’aquest esdeveniment i, com cada any, s’organitzaran diversos actes commemoratius.

Santa Missa i lliurament d’insígnies d’or

El dia de celebracions començarà amb la tradicional Santa Missa a les 10.30 h. Els socis que vulguin assistir-hi hauran d’adreçar-se a la Sala Roma, situada a la tribuna de l’Estadi, entrant per la porta 19.

A continuació, el president Sandro Rosell i el vicepresident Jordi Cardoner faran entrega de la insígnia d’or als socis que compleixen 50 anys d’antiguitat. L’acte se celebrarà a l’Auditori 1899. L’obertura de portes serà a les 11 h i l’acte començarà a les 12 h del migdia. La jornada conclourà amb el partit de Lliga a l’Estadi entre el FC Barcelona i la Reial Societat a les vuit del vespre.

56 anys de vivències

El primer partit al Camp Nou va reunir sobre la gespa mites del barcelonisme com Kubala, Segarra, Ramallets i Vergés. Un partit històric contra una selecció polonesa que va acabar amb triomf blaugrana (4-2). Una setmana més tard, el 6 d’octubre de 1957, el Camp Nou acollia el primer compromís oficial. El Barça es va imposar al Real Jaén en partit de lliga (6-1). Des d’aleshores i fins l’actualitat, l’Estadi ha estat un esclat d’emocions entre les moltes victòries blaugrana i algunes derrotes doloroses.

Tornar a dalt