fcb.portal.reset.password

Sandro Rosell, president del FC Barcelona / FOTO: ARXIU FCB

El president Sandro Rosell i el vicepresident Javier Faus iniciaran el proper dijous un viatge de dos dies a Israel i Palestina per reforçar vincles institucionals i comercials amb representants de les dues comunitats. Els directius blaugrana tindran un programa molt atapeït que inclourà entrevistes amb les màximes personalitats israelianes i palestines, així com les visites als llocs més emblemàtics de Jerusalem i Ramallah. La visita a Israel també inclourà una ofrena floral al memorial de l'Holocaust, Yad Vashem.

Entre d'altres, Rosell i Faus mantindran entrevistes a Tel Aviv amb el president d'Israel Shimon Peres. A Ramallah, capital de Cisjordània, els dos dirigents es veuran amb el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, i els membres de l’Executiu Palestí a la Muqata, entre els quals hi serà el general Jibril Rajoub, president de la Federació de Futbol i del Comitè Olímpic de Palestina.

El president i el vicepresident del FC Barcelona mantindran una entrevista dijous amb Shimon Peres i els dos presidents oferiran una declaració institucional conjunta al Kfar Hamaccabiah. Posteriorment, Rosell visitarà el Centre Peres per la Pau, a Jaffa. Divendres, la comitiva blaugrana es desplaçarà a Ramallah per entrevistar-se amb Mahmud Abbas i Rajoub, a la Muqata, i mantindrà una trobada posterior amb els periodistes desplaçats.

El Club més popular a l’Orient Mitjà

El FC Barcelona, el club esportiu que compta amb més aficionats tant a Israel com a Palestina, defensa uns valors universals i un compromís social que l'ha portat a participar en nombrosos projectes de cooperació arreu del món. El Barça vol aportar el seu gra de sorra per cercar ponts d'enteniment i de concòrdia entre els pobles israelià i palestí a través de l'esport i de l'educació.

El Club entén que la pau només serà possible enfortint la confiança entre les dues comunitats. En els darrers anys ha participat sempre en actes i activitats que contribueixen a aquesta causa. El 2005 va disputar un partit en pro de la pau a l’Orient Mitjà contra el Peace Team, una selecció de jugadors palestins i israelians (2-1), en una iniciativa de Lluís Bassat i Shimon Peres, a la qual es va sumar el ministre d'Agricultura palestí Walid Abed Rabo. Al juliol del 2011, Mahmud Abbas, va visitar les instal·lacions del FC Barcelona, on va ser rebut pel vicepresident institucional, Carles Vilarrubí.

El FC Barcelona creu fonamental involucrar en aquests procés de pau els nens i els joves. En aquest sentit, a l’octubre del 2011, la Fundació del Club va organitzar una trobada entre nens israelians i palestins a la residència ‘La Masia. Centre de formació Oriol Tort’, on van participar en partits conjunts i tallers per la pau i altres valors. La Fundació del FC Barcelona també col·labora amb Yala, el moviment social juvenil creat a iniciativa del Centre Peres per la Pau per fomentar la convivència entre les dues comunitats, organitzant actes i activitats a les instal·lacions del Club quan visiten Barcelona.

El programa del viatge pot estar subjecte a canvis de darrera hora. Properament s’informarà dels llocs i els horaris on se celebraran les trobades del president Rosell amb els mitjans de comunicació.

Tornar a dalt