fcb.portal.reset.password

Canvi de gespa del Camp Nou. FOTO: ÀLEX CAPARROS-FCB.

El procés de canvi de gespa del Camp Nou, que va començar el passat 22 de juliol, s’ha completat aquesta setmana amb la col·locació dels últims pans de gespa fins a completar una extensió de 8.900 metres quadrats.

A partir d’ara, la gespa rebrà el manteniment necessari per afavorir el creixement i la consolidació de l’arrel per tal que el terreny de joc estigui en un estat òptim per disputar el primer partit de Lliga, el 18 o 19 d’agost. Aquestes feines de manteniment consisteixen en la sega gradual a altures diferents i l’oxigenació de la gespa mitjançant punxades del terreny per tal que l’arrel creixi més forta.

Procedent de França

La gespa que s’ha col·locat al Camp Nou va arribar procedent de Bordeus i els treballs d’instal·lació han estat realitzats per l’empresa irlandesa SIS (Support in Sport). Aquesta gespa és del mateix tipus que la que va instal·lar, en aquest cas per l’empresa Royal Verd, fa unes setmanes al camp 1 de la Ciutat Esportiva, on habitualment s’entrena el primer equip.

En el cas del Camp Nou, el procés de canvi de gespa s’ha apurat el màxim de temps possible amb l’objectiu que la gespa arribi de Bordeus més fresca, ja que haurà estat més temps en un clima atlàntic.

Per tal que els futbolistes puguin entrenar-se i jugar en un terreny de joc el més similar possible, ha calgut fer una feina diferent en el substrat del camp 1 i del Camp Nou, a base de combinació de sorres, perquè les característiques del terreny són diferents. En el cas de l’Estadi, s’han utilitzat al voltant de nou tones de sorra més dues tones més de nutrients.

Tornar a dalt