fcb.portal.reset.password

Koeman, a la gespa del Camp Nou / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

El Camp Nou ha volgut recordar aquest dilluns el dia en què el primer equip del FC Barcelona va aixecar la primera Lliga de Campions. El 20 de maig del 1992 és una data que va quedar gravada a la memòria de tots els barcelonistes, que encara recorden el gol de falta directa de Ronald Koeman a la segona part de la pròrroga, davant la Sampdoria a l’estadi de Wembley, en una imatge nítida i inesborrable.

Els protagonistes d’aquella gesta han tornat a trepitjar, vint anys després, la que va ser casa seva, i han desfilat per la gespa del Camp Nou, que els va convertir en el Dream Team.

Després del vídeo commemoratiu emès als marcadors de l’Estadi, que recordava la final de Wembley amb la narració de Joaquim Maria Puyal, Andoni Zubizarreta, Carles Busquets, Cristóbal Parralo, Ricardo Serna, Guillermo Amor, Miquel Àngel Nadal, Eusebio Sacristán, José Mari Bakero, Goikoetxea, Joan Carles Rodríguez, Albert Ferrer, Hristo Stòitxkov i, finalment, Ronald Koeman han sortit del túnel de vestidors enmig d’una gran ovació. També ho han fet membres de l’aleshores cos tècnic i ajudants.

Dinar de germanor

Koeman, Zubizarreta, Amor, Nadal, Eusebio, Bakero, Goikoetxea, Ferrer, Stòitxkov... Els ídols culers de principis dels 90 s’han retrobat aquest dilluns 20 d’agost. El Trofeu Joan Gamper entre el Barça i la Sampdoria és un homenatge a la plantilla que va aconseguir la primera Copa d’Europa del Barça, el 1992. Vint anys després, molts d’aquells cracs –els que l’agenda els ho permetia- han participat al dinar de directives entre els dos clubs, celebrat al Port de Barcelona.

Encapçalava el dinar oficial de directives i membres del Dream Team el president Sandro Rosell, que ha arribat juntament amb Ronald Koeman, procedents del Congrés Mundial de Penyes. Per part de la Sampdoria, hi ha assistit, entre d’altres, el vicepresident Edoardo Garrone.

Tornar a dalt