fcb.portal.reset.password

El Palau Blaugrana, en obres / FOTO: ÁLEX CAPARRÓS-FCB

Davant la professionalització cada cop més gran de les quatre seccions professionals –bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei patins- era necessari reordenar els espais en la zona de vestidors del Palau Blaugrana per tal de millorar la feina tant dels equips com dels mitjans de comunicació que hi treballen. L’obra, anunciada aquest dimarts pel directiu responsable de l’Àrea Patrimonial, Jordi Moix, permetrà també adequar la instal·lació a l’actual normativa de seguretat millorant les sortides d’emergència. Aquest estiu han començat les obres per assolir aquests objectius.

Ampliació i remodelació

El repte plantejava inconvenients logístics, atès que operativament no és fàcil guanyar espais al Palau. La solució, però, és fer créixer la instal·lació per sota -també de la FCBotiga i l’espai que ara ocupa l’Àrea Social (Oficina d’Atenció al Barcelonista, a les Penyes i l’Oficina d’Atenció Especialitzada) que a partir de l’octubre es traslladarà a l’edifici de l’antic Picadero-. Per a l’ampliació s’ha fet un gran forat a la zona del Boulevard, entre l’OAB i el Palau, per tal de guanyar uns 700 m2 d’espai i remodelar completament altres 700 m2. Està previst que les obres finalitzin la primera quinzena de setembre, abans que comencin els partits oficials de cadascuna de les disciplines.

Aquesta ampliació permetrà reformar totalment els vestidors de les quatre seccions i reordenar els despatxos dels tècnics, amb la creació de nous per tal que cada entrenador disposi d’un de propi. També s’està construint una zona per als equips rivals i els àrbitres. Els esportistes guanyaran en comoditat, però també els periodistes, ja que es construirà una nova sala de premsa, més amplia i operativa, que triplicarà l’espai de l’actual.

Moix: “La vocació és fer un nou Palau”

El directiu de l’Àrea Econòmica i Estratègica, i responsable de l’Àrea Patrimonial, Jordi Moix, ha reconegut que aquesta mesura es pren perquè “és una inversió que rendibilitzarem”. La reforma, que costarà 1,7 milions d’euros, no s’ha d’interpretar com un gest per descartar un nou Palau. Tot al contrari: “Aprofitant que fèiem la reforma de la seu de l’Àrea Social, ens ha semblat adient fer també aquesta. Però som conscients que el Palau segueix obsolet conceptualment. La vocació és fer-ne un de nou”.

En total, el Club invertirà uns 8,2 milions d’euros en l’Àrea Patrimonial durant la temporada 2012/13, la majoria dels quals aniran destinats a millores del Camp Nou (3,9 milions) i Ciutat Esportiva (1,7 milions).


Canvi de parquet

A banda de l’ampliació de la zona de vestidors, la pista del Palau Blaugrana també s’està adequant de cara a la temporada vinent. D’aquesta manera, el parquet que utilitzen les seccions serà millorat.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();