fcb.portal.reset.password

Antoni Ramallets i Josep Seguer. FOTO: ARXIU - FCB

El FC Barcelona i l’Agrupació Barça Jugadors han organitzat una jornada de reconeixement institucional als exjugadors del Club, Josep Seguer i Antoni Ramallets. Els actes es faran el dissabte 6 d’abril i coincidiran amb el partit FC Barcelona - RCD Mallorca que es jugarà a l’Estadi.

La Sala París acollirà a les 12.30 hores l’acte de reconeixement a aquests dos jugadors de llegenda i que estarà presidit pel president del FC Barcelona, Sandro Rosell, i el president de l’Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda. A més de la presència dels dos exjugadors també hi assistiran nombrosos familiars, antics companys de vestidor que els volen acompanyar i una representació institucional i social del FC Barcelona. L’acte estarà conduït pel periodista Pere Escobar i comptarà amb la participació dels exjugadors Luis Suárez, Ferran Olivella, Salvador Sadurní, Josep Maria Fusté, Robert Fernández i l’exjugadora del femení Carme Nieto.

Una iniciativa que vol tenir continuïtat

D’altra banda, minuts abans de l’inici del partit corresponent a la 30a jornada de Lliga entre el FC Barcelona i el RCD Mallorca, el president del FC Barcelona rebrà Antoni Ramallets i Josep Seguer a la Llotja Presidencial. És voluntat del Club i de l’Agrupació organitzar, en un futur, noves jornades de reconeixement a les llegendes vives de la història del FC Barcelona.

Antoni Ramallets

Nascut a Barcelona el 1924. El FC Barcelona el va fitxar procedent de l’Europa, però el 1949 una lesió del titular Velasco li va donar l’oportunitat de jugar. I va demostrar les seves grans qualitats: veloç, àgil i molt llest. Va jugar en una de les etapes de màxima esplendor del Club, tant en l’època de les Cinc Copes com la d’Helenio Herrera. En l’àmbit internacional es va consagrar en el Mundial del 1950, al Brasil, on va rebre el sobrenom del Gat de Maracanà. El 1962 va rebre un emotiu homenatge de l’afició blaugrana en un partit entre el Barça i l’Hamburg. Actualment és el soci més antic de l’Agrupació Barça Jugadors.

Josep Seguer

Nascut a Parets del Vallès l’any 1923, Josep Seguer va dedicar tota la vida al FC Barcelona. El 1940 va ingressar a l’equip amateur del Barça i el 1943 va arribar al primer equip, en què va estar catorze anys. Va començar com a interior i en aquesta posició va guanyar els títols aconseguits a la dècada dels quaranta. Potser perquè tenia una gran capacitat d’adaptació a qualsevol posició, a Seguer no li va costar passar d’interior a lateral. Per la seva gran tècnica i resistència física es va convertir en una de les pedres angulars de l’equip de les Cinc Copes. El 1959 va penjar les botes i va passar a exercir d’entrenador. Va ser el segon tècnic de Salvador Artigas i es va convertir en primer entrenador quan aquest va ser cessat, als inicis de la temporada 1969-70. El 1970 va ser el primer entrenador del Barça Atlètic.

Tornar a dalt