fcb.portal.reset.password

Sandro Rosell, amb John Dalli, comissari europeu de Salut i Política de Consumidors, i Jordi Monés

La Comissió Europea (CE) i el FC Barcelona han presentat aquest dimarts una aliança sense precedents, "Deixa de fumar amb el Barça" (quitsmokingwithbarca.eu), que aprofitarà el reconeixement de la campanya de la Comissió Europea "Els exfumadors no abandonen" i els milions d'aficionats del Barça per ajudar 28 milions de fumadors a Europa a deixar l'hàbit per sempre.

És un fet insòlit que un dels clubs esportius de més prestigi internacional i una institució europea s'hagin associat en un projecte tan ambiciós com aquest. "Deixa de fumar amb el Barça" ('Quit smoking with Barça') és la iniciativa més recent i més audaç de la premiada campanya "Els exfumadors no abandonen". Aquesta és la primera vegada que la Comissió Europea ha col·laborat conjuntament amb un club que arriba al cor de milions de persones. El programa no jutja els fumadors, sinó que subratlla la importància dels beneficis que suposa deixar de fumar, combinant-los amb missatges positius basats en les evidències de la campanya "Els exfumadors no abandonen". "Deixa de fumar amb el Barça", que farà servir els 22 idiomes oficials de la Unió Europea, a més del català, oferirà als seguidors de l'equip blaugrana i als aficionats al futbol i a l'esport -intentant buscar el seu costat més emocional- un programa d'entrenament personalitzat en temes de salut, així com una sèrie de consells per deixar de fumar.

Amb el suport d’iCoach

La campanya tindrà el suport d’iCoach (www.exsmokers.eu), una eina gratuïta en línia -d'eficàcia provada- que ja està ajudant gairebé un quart de milió de persones a tot Europa (1 de cada 500 fumadors) a deixar de fumar i a no reprendre aquest hàbit. L'eina estarà disponible a partir d'avui, tant per a iPhone com per a Android (www.exsmokers.eu/mobile).

"Amb aquesta col·laboració tractarem d'ajudar els aficionats al futbol de tot Europa a recuperar el control de la seva salut i les seves vides, animant-los a ser tan apassionats i compromesos amb la seva pròpia salut com ho són amb el bon joc", ha explicat el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, a la seu de la Comissió Europea de Brussel·les.

Rosell fa una crida als fumadors perquè s’uneixin a la campanya

Rosell ha continuat: "Avui ens sentim orgullosos de ser aquí i de treballar colze a colze amb la Comissió Europea amb l'objectiu de millorar la salut dels nostres seguidors i la dels aficionats al futbol. Al Barça creiem en el nostre lema 'Més que un club' i promovem valors com el respecte, la salut i el compromís social. Els nostres socis i aficionats ens han brindat el seu suport incondicional i dedicació durant 113 anys, i els devem que ens preocupem per protegir el seu actiu més important: la seva salut. El Barça entén la importància del treball en equip per afrontar els reptes i per mitjà de la campanya ‘Deixa de fumar amb el Barça’ els ajudarem a guanyar aquesta batalla al cigarret oferint-los orientació, estímul i eines pràctiques. Per això m'agradaria fer una crida a tots els fumadors perquè s'uneixin a aquesta campanya".

John Dalli, comissari europeu de Salut i Política de Consumidors, s’ha referit a aquesta nova aliança dient: "Estic encantat de col·laborar amb el FC Barcelona per ajudar que els europeus deixin de fumar. La Comissió Europea fa molt temps que està conscienciant contra el tabaquisme i aportant mesures de control del tabac que han tingut èxit a tot Europa. La nostra campanya ‘Els exfumadors no abandonen’ està ajudant centenars de milers d'homes i dones en el seu viatge cap a una vida sense fum, i esperem que aquesta col·laboració serveixi per amplificar el nostre missatge. A través del llenguatge universal del futbol, podem ajudar més europeus en els seus esforços per deixar de fumar i convertir-se en fumadors imparables per a tota la vida".

El doctor Jordi Monés, directiu responsable de l'Àrea Mèdica del FC Barcelona, va ser pioner en aquest tipus d'iniciatives, ja que amb l'impuls de la campanya "Barça Sense Fum", llançada el 2010, va convertir el Barça en un club sense fums. "El Barça se sent molt orgullós de col·laborar amb una institució com la Comissió Europea. Unim les nostres forces amb l'organisme públic més gran d'Europa per convèncer les persones que facin el primer pas per viure una vida sense fum. Igual que els nostres aficionats ens animen en el nostre camí cap a la victòria, a través de la campanya ‘Deixa de fumar amb el Barça’ els donem suport en el seu repte més difícil: deixar de fumar per sempre".

Informació addicional

Campanya “Els exfumadors no abandonen”

www.exsmokers.eu

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();