fcb.portal.reset.password

Homenatge als autors del 'Cant del Barça', a la Llotja Presidencial. / FOTO: MARTA BECERRA - FCB

Espinàs, a la gespa del Camp Nou / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Abans de l’inici del matx contra el Deportivo al Camp Nou han estat homenatjats pel FC Barcelona els autors del ‘Cant del Barça’, nom que rep l’himne oficial del Club. La lletra del ‘Cant del Barça’ va ser escrita per Josep Maria Espinàs i Jaume Picas, i la música va ser composta per Manuel Valls. Espinàs, l’únic dels tres que és viu, ha rebut el reconeixement per part de la institució i dels aficionats.

Obsequiat pel Club

Primer, el president Sandro Rosell l’ha obsequiat amb una samarreta amb el seu nom, en un acte al qual també han assistit la vídua de Picas, el fill de Manuel Valls, l’expresident Agustí Montal i Antoni Ros-Marbà, director d’orquestra i una de les peces clau durant el procés d’elecció de l’himne. “Vaig intentar que fos cantable, amb frase curta i l’accent a lloc. Veig que han passat molts anys i que l’himne cada cop té més acceptació. És molt bonic”, ha reconegut Espinàs a Barça TV.

Abans del xiulet inicial, Espinàs també ha tingut l’oportunitat de dirigir-se als assistents a l’Estadi. Reproduïm de forma íntegra el seu discurs:

“Han passat gairebé 40 anys des que una junta directiva va pensar que el Barça havia de tenir un himne. Em sembla just felicitar el senyor Agustí Montal per la seva idea. I han hagut de passar altres directives i altres anys, massa potser, abans que la Directiva del president Rossell i la seva Junta volguessin recordar públicament els autors d’aquell himne.

Ni Jaume Picas ni el compositor Manuel Valls ja no hi són. Quedo encara jo per donar les gràcies per aquest reconeixement d’avui, i moltíssimes gràcies a tots els barcelonistes que han adoptat aquest himne i se l’han fet seu.

El ‘Cant del Barça’ representa, a més d’un gran club, Barcelona i Catalunya arreu del món. L’hem vist cantar a una colla de nois japonesos vestits de blaugrana i cantada en català.

Però l’himne és de tots vosaltres. Representa el que voleu. Representa el que sentiu.

Quina gran alegria poder cantar-lo avui amb tots vosaltres. I no ho oblidem mai: “Tots units fem força. Visca el Barça!”.

Estrenat el 1974

Cal recordar que el ‘Cant del Barça’, íntegrament escrit en català, es va estrenar el 27 de novembre del 1974 al Camp Nou, amb motiu dels actes de celebració del 75è aniversari del FC Barcelona, presidit per Agustí Montal. Va ser cantat per 3.500 veus dirigides pel mestre Oriol Martorell i va tenir un èxit immediat. Avui en dia, el ‘Cant del Barça’ és una de les cançons més populars del país i ha adquirit una dimensió universal, ja que és conegut i cantat per aficionats d’arreu del món.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();