fcb.portal.reset.password

Afició / FOTO: ARXIU FCB

La Comissió de Disciplina del Club ja ha acordat propostes de sanció per als 166 socis del Club als quals se'ls va obrir expedient per ús fraudulent de les entrades que van rebre per al partit d'anada de vuitens de final al camp del Bayer 04 Leverkusen. Les sancions estan tipificades com a greus o molt greus dins dels Estatuts del Club i, si els plecs de descàrregues presentats pels afectats no desvirtuen els fets, les sancions poden anar des d'un mes de suspensió a la suspensió definitiva de la condició de soci.

Després de detectar irregularitats en el partit a Milà (la zona d'aficionats del Barça convivia amb aficionats italians), el FC Barcelona va decidir posar en marxa accions complementàries en el desplaçament a Leverkusen. Fruit d'aquestes accions, que es van desenvolupar amb personal del Club de les àrees de Taquilles i Seguretat desplaçat a la ciutat alemanya, es van detectar fins a 180 possibles casos d'entrades que podien ser susceptibles de provenir de la revenda.

166 socis expedientats

Finalment, han estat 166 els socis expedientats per la Comissió de Disciplina: a 158 se'ls ha obert un expedient greu i a 8 molt greu. En el primer cas, els socis podrien veure suspesa la seva condició de soci d'un a quatre mesos. En els casos molt greus, es tracta de socis que anteriorment havien estat sancionats, la nova sanció oscil·la entre la suspensió de la condició de soci durant quatre mesos i un dia fins a dos anys, i, fins i tot, la pèrdua definitiva de la condició de soci. Els socis afectats disposen ara de 5 dies per fer les al·legacions que considerin oportunes.

A banda del seguiment exhaustiu que el Club va desenvolupar a Leverkusen, la Junta Directiva també va prendre altres mesures per minimitzar el risc de la revenda en els desplaçaments europeus. Per exemple, els socis alevins (menors de 5 anys) no poden demanar entrades per assistir a un partit fora de l'Estadi. A més, amb una única targeta de crèdit només es poden sol·licitar, com a màxim, 8 entrades. Cal tenir present que la recollida d'entrades ha de ser presencial pel soci que hagi de gaudir-la. En el cas de no poder-la recollir, ha de comunicar el nom de la persona, juntament amb el seu DNI, que amb l'autorització corresponent recull l'entrada en el seu lloc. Aquesta persona només pot retirar fins a 8 entrades d'altres persones.

Tornar a dalt