fcb.portal.reset.password

Fabià Estapé / FOTO: FCB

L'economista i professor universitari Fabià Estapé ha mort als 88 anys a Lleó. Nascut a Portbou (Girona) el 1923, Estapé va ser un prestigiós economista, advocat i catedràtic. Rector de la Universitat de Barcelona, professor de política econòmica a la mateixa institució i comissari adjunt del Plan de Desarrollo estatal dels primers anys setanta, era un home de caràcter obert i senzill. Va ser directiu barcelonista (amb el càrrec de comptador) del 28 de juliol del 1959 al 7 de juny del 1961 sota les presidències de Francesc Miró-Sans i Antoni Julià de Capmany.

"El Barça és un factor integrador, que ha pogut fer el que no ha aconseguit ni la universitat ni el món de l'empresa. Aquesta capacitat és el que dóna continuïtat a la institució i permet que el Futbol Club Barcelona ho pugui aguantar tot", afirmava Estapé en una entrevista a la revista 'Barça' el 2005.

Acadèmicament, una de les seves aportacions més importants va ser la difusió de l'obra de l'economista nord-americà J. Schumpeter i l'anomenada escola històrica i institucionalista. El 1990 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();