fcb.portal.reset.password

D'esquerra a dreta: Dídac Lee, Sandro Rosell, Lang Lang i Carles Vilarrubí / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Lang Lang, a la Llotja del Camp Nou / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Lang Lang, pianista xinès de primer nivell internacional, és cada vegada més conegut arreu del món pels seus concerts, aparicions a la televisió, àlbums i bandes sonores. També és conegut com un gran fan del FC Barcelona. Lang Lang va seguir en directe el Clàssic des de la Llotja Presidencial, un dia abans del seu concert a l’Auditori de Barcelona. Abans del partit, va rebre una samarreta del Barça amb el seu nom de mans del president Sandro Rosell, i va ser entrevistat per Barça TV.

Quantes vegades ha estat a Barcelona? Què li sembla la ciutat?

És la sisena vegada que sóc aquí. Cada vegada que vinc hi ha bon ambient. Barcelona és una ciutat internacional. És preciosa.

Què significa per a vostè veure un Barça-Reial Madrid?

Sóc un gran fan del futbol, sobretot del Barça. Ser a Barcelona en un partit tan important com aquest és un gran plaer. Sóc a la Llotja Presidencial, una zona molt especial, amb bons amics. Em sento un privilegiat i estic emocionat de veure aquest duel.

Vostè va dir que tocar el piano el fa feliç. Com se sent cada vegada que veu un partit del Barça?

M’agrada veure el joc del Barça, perquè crec que els jugadors blaugrana converteixen el futbol en una obra d’art. El Barça juga el millor futbol del món. En la meva opinió, quan juguen, no es tracta només de futbol, es podria anomenar art. Juguen el futbol més bonic. Per mi, els jugadors del Barça també són artistes.

El seu nom, Lang, significa 'brillant'. Creu que Messi també és brillant?

Sóc un gran fan de Messi. Fa un futbol espectacle meravellós. Ens vam conèixer l’any passat a Wembley, després de la final de la Champions. Aquell dia també vaig conèixer Xavi i Iniesta i altres dels grans jugadors del Barça. Els desitjo sort en cada partit.

Podria explicar-nos alguna cosa més de la seva relació amb Messi?

Com ja he dit, el vaig conèixer després de la final de la Champions a Wembley. Un amic ens va presentar. Messi és molt accessible. És com un noi normal que viu a prop de casa. Des d’aleshores ens hem convertit en bons amics. Fins i tot tenim alguns diàlegs interactius a través del Tencent Weibo (el Twitter xinès). L’he convidat al meu concert d’aquest diumenge, però, lamentablement, la seva atapeïda agenda no li permet venir-hi. M’agradaria que en el futur tinguéssim més oportunitats per parlar sobre l’art o l’esport. Tant de bo la nostra amistat sigui duradora.

Podríem dir que vostè és “el Messi del piano” o “Messi el Lang Lang del futbol”?

Gràcies per la metàfora! Messi és el meu jugador preferit. Em dóna molta inspiració. El futbol és més interessant gràcies a ell. La meva missió és portar la música clàssica i el piano a tots els racons del món, i apropar l’art als joves a través de l’experiència d’assistir a un dels meus concerts.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();