fcb.portal.reset.password

El partit inaugural va ser entre les seleccions francesa i italiana (Foto: FCB)

A les 7 de la tarda la Pista de Gel del FC Barcelona aixecava el teló per primer cop. Era un 30 d'octubre de l'any 1971. Amb la presència de l'aleshores príncep Joan Carles de Borbó, el president Agustí Montal i la seva Junta Directiva, la instal•lació blaugrana va acollir un partit d'hoquei gel entre la selecció francesa i la italiana. El triomf va ser per als transalpins per 4-2. També hi va haver exhibició de patinatge artístic. Aquests són dos dels grans eixos de la Pista de Gel també 40 anys després.

"Són molt anys però han passat volant", diu Josep Lluís Gallardo, membre de la secció d'hoquei gel del Barça i que era present en aquell partit. Gallardo, que tenia poc més de 14 anys, no recorda gaire aquella estrena, però sí que va ser "un autèntic esdeveniment per a Barcelona".

"Recordo partits memorables contra el Jaca, el Puigcerdà, el Txuri Urdin, el Casc Vell de Bilbao...", diu fent un exercici de memòria, i també es lamenta que aquell origen no hagi arrelat tant com prometia: "El que es podia pensar llavors és que hi haguessin més equips, però molts s'han quedat pel camí".

Pel que fa al Barça, sí que és cert que l'hoquei gel "s'ha consolidat". "Per aquí han passat jugadors brillants tant a nivell estatal com internacional", afirma el delegat de la secció blaugrana.

"Tant de bo el Club continuï creixent i que la gent s'animi a practicar l'hoquei gel i a patinar, i a ser al costat de la secció de gel del Barça", reflexiona Josep Lluís Gallardo.

Amb la Sisena Flota dels EUA

La Pista ha viscut moments memorables. Sense anar molt lluny, la temporada 2008/09 el Barça va celebrar a casa el títol de la Lliga d'hoquei gel. També ha estat l'escenari de campionats internacionals d'hoquei gel i de patinatge artístic. Als Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, el recinte va servir de pista d'escalfament per als esports que es van disputar al Palau Blaugrana (judo, takewondo i hoquei patins).

"Recordo un partit d'hoquei gel amb la Sisena Flota dels Estats Units", fa un exercici de memòria Josep Lluís Gallardo: "Aquell partit va acabar amb els bancs sobre el gel i molta gent a la comissaria de Via Laietània".

Un recinte que no ha canviat gens

Construïda pels arquitectes Francesc Caballé i Josep Sotera, la Pista de Gel manté l'estructura original. Són 3.650 metres quadrats, 61 metres de llarg i 26 d'amplada, amb un aforament per a 1.256 persones.

"La Pista no ha canviat gens. S'han fet petites reformes, la tanca és nova... però els vestidors són originals... Aquesta pista necessita alguna reforma", comenta Josep Lluís Gallardo.

Tornar a dalt