fcb.portal.reset.password

Messi a l'Hospital Vall d'Hebron. Foto: Arxiu FCB

La voluntat és lluitar contra les malalties infantils, millorar l'educació sanitària i donar suport als nens malalts.

"L'objectiu, a llarg termini, és ajudar a oferir un millor tractament mèdic i educatiu als nens més necessitats d'Argentina i de tot el món" afirma el mateix Leo Messi. L'Hospital Vall d'Hebron, l'Hospital Sant Joan de Déu i l'Hospital Germans Trias són referència nacional i internacional en l'àmbit de la pediatria.

Estendre i compartir els coneixements

Sobre el naixement d'aquests convenis, el crac argentí del FC Barcelona afirma: "La Fundació Leo Messi té com a principal objectiu ajudar els nens més necessitats en l'àmbit de l'educació i el tractament de malalties. Com que a Barcelona hi ha tres centres hospitalaris de primer nivell en el tractament de malalties infantils, no podíem desaprofitar l'oportunitat d'estendre i compartir el seu coneixement amb el d'altres països, com Argentina".

Programa de formació

Es tracta d'un programa de formació que es desenvolupa durant diversos mesos i que pretén ampliar els coneixements dels metges argentins en aquests tres hospitals de referència. Els metges tenen l'oportunitat de seguir la pràctica clínica i d'adquirir coneixements sobre pediatria oncològica, sobre els trasplantaments de progenitors hematopoètics i el maneig dels pacients que els requereixen, i també sobre altres subespecialitats pediàtriques: malalties infeccioses i immunitàries; endocrinologia; gastroenterologia; neurologia, i errors congènits del metabolisme, en són algunes.

La col·laboració, rubricada mitjançant un conveni amb cada centre, permet inicialment que professionals argentins de l'Hospital Víctor J. Vilela de Rosario i de l'Hospital Dr. Garrahan de Buenos Aires puguin fer estades formatives als tres hospitals. Es pretén compartir experiències científiques entre centres i consolidar programes de col·laboració. La iniciativa també compta amb el suport de la Fundació Ànima.

Tornar a dalt