fcb.portal.reset.password

Simulació de la nova façana de la Masia / FOTO: MCM Group

Si la nova Masia és més que un edifici, la seva façana serà molt més que un simple embolcall estètic. Una iniciativa tecnològica i un model econòmic pioners a l'Estat espanyol. I és que prop de 350.500 llums LED convertiran la façana del Centre de Formació Oriol Tort en una pantalla gegant de 1.460m² on els patrocinadors del FC Barcelona i els anunciants podran vincular la seva imatge amb la de la Masia i els valors inherents al model formatiu blaugrana. L'objectiu del Club era conciliar innovació i rendibilitat en un projecte que converteix la instal·lació en un vector d'imatge: "Buscàvem ser innovadors una vegada més i en aquesta ocasió ho podíem fer amb la nova Masia. És un referent mundial en formació esportiva i volem que també ho sigui arquitectònicament i tecnològicament obtenint una explotació comercial en paral•lel", explica el directiu de l'Àrea Patrimonial, Jordi Moix.

Una façana per associar valors

Treball, superació, 'fair play', lideratge ben entès i companyonia són alguns dels valors inherents a la Masia i al model formatiu del FC Barcelona. Amb la implementació de la nova façana, els patrocinadors i anunciants podran associar el seu nom als valors d'un model que ha fet la volta al món. "La tecnologia que fem servir permet una projecció diversificada de patrocinadors, tot i que també pot haver-hi empreses o entitats que vulguin una associació unilateral dels seus valors amb els de la Masia", assegura Antonio Garcia-Valdecasas, president de MCM Group, empresa encarregada de l'execució global de l'obra i creadora del projecte de la nova façana.

Un nou actiu publicitari i comunicatiu

La Junta Directiva considera que la localització geogràfica i la gran visibilitat converteixen la façana de la nova Masia en un "actiu d'explotació econòmica potencial, alhora que una via per emetre missatges de club i dels espònsors". El projecte no planteja límits tecnològics, fet que obre un gran ventall de possibilitats en la difusió de continguts. Així, a banda de l'explotació publicitària es pot projectar a la façana un partit en directe, un marcador o fins i tot el símbol d'una festivitat ciutadana sense que desapareguin els patrocinadors. Aquestes projeccions es durien a terme evitant qualsevol interferència en el dia a dia de la Masia gràcies a una estructura preparada amb una doble pell.

Un model econòmicament sostenible

La sostenibilitat va ser la pedra angular durant tot el procés creador de la nova Masia. "Sostenibilitat temporal, estètica, estructural, mediambiental però sobretot econòmica", remarca Garcia-Valdecasas. Aquestes premisses van impulsar el FC Barcelona a apostar per aquesta innovadora façana, un projecte inèdit i explotable que, segons assegura Moix, presentava "molts avantatges i pocs inconvenients".

La clau de la sostenibilitat econòmica d'aquest projecte de façana des d'un punt de vista blaugrana rau en el fet que "el FCB ha fet una Masia que en realitat costa molt més del que s'ha pagat, ja que és MCM Group qui carrega amb el sobrecost de construcció i manteniment que representa la nova façana respecte al projecte inicial a canvi d'una explotació publicitària conjunta d'aquesta. Aquesta fórmula respon a la voluntat de la Junta Directiva d'obtenir l'excel·lència, en aquest cas arquitectònica, mitjançant un finançament que no afecti els recursos ordinaris del Club. Antonio Garcia-Valdecasas assegura que "un model econòmic sostenible com el de la Masia és la clau del futur de les construccions, ja que permet gaudir de la millor qualitat sense que es disparin els costos".

L'acte d'inauguració de la nova Masia d'aquest dijous està patrocinat per Alusport Bottles, Assistència Sanitària i MCM Group.

Muro Cortina Modular Group, MCM

Muro Cortina Modular Group (MCM) és una empresa catalana amb trenta anys d'experiència en el món de la construcció. Especialistes en edificis i façanes singulars, van rebre el guardó 'Awards emporis 2010' que premia el millor gratacels de l'any, reconeixement rebut per la construcció de l'hotel Porta Fira de Barcelona del prestigiós arquitecte Toyo Ito. El rigor, la innovació, el respecte mediambiental i la recerca són alguns dels trets destacats d'una empresa de renom mundialment reconegut.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();