L'Auditori 1899 té una capacitat per a 600 persones. | ÀLEX CAPARRÓS-FCB

L’antic Palau Blaugrana 2, conegut com ‘el Picadero’, es va transformar el març del 2013 en la nova Seu Social i en l’Auditori 1899. L’objectiu del nou emplaçament era millorar el servei i fer-ho en el marc d’un entorn agradable i històric. I és que l’edifici, que ha mantingut l’estructura i ha recuperat materials existents, compagina funcionalitat, estètica i integració al barri. S’ubica a la cantonada sud de la Travessera de les Corts amb Arístides Maillol.

L’Àrea Social està composta per l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB), l’Oficina d’Atenció al Penyista (OAP), l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE), un centre d’acreditacions, una cafeteria amb punt de trobada i, al soterrani, un magatzem amb zona de vestidors. En aquest espai, tot i que de forma independent, també s’ubica la nova agència de viatges del Club. Així mateix, també hi és l’Oficina del Síndic dels Socis i Sòcies.

Un dels punts emblemàtics del projecte era l’Auditori 1899. Es tracta d’una sala polivalent amb una capacitat per a 600 persones que pot acollir grans esdeveniments (650 metres quadrats). Cada espai té la seva pròpia climatització i il·luminació i disposa de sala de control tècnic insonoritzada i zona de traducció simultània. A l’entrada es recorda l’activitat desenvolupada anteriorment a l’antic pavelló i l’interior té vistes al Camp Nou. És apta per ser utilitzada per a actes propis i se’n pot fer ús comercial a empreses. De fet, aquesta vessant comercial permetrà amortitzar la despesa en pocs anys.
 

Una rehabilitació integral

L’obra va ser una rehabilitació integral d’uns 4.000 metres quadrats repartits en dos pisos que va seguir criteris ambientals i de sostenibilitat. El pis inferior o soterrani està reservat per a un espai de magatzem i vestidors. Així, tots els magatzems repartits al Camp Nou se centralitzen.

La reforma va sorgir de la necessitat de millorar i dignificar l’Àrea Social i d’ampliar l’FCBotiga. El temps d’execució de l’obra, dirigida per l’arquitecte Albert Blanch, va ser de sis mesos i el seu cost, de 2,7 milions d'euros. L’edifici es va construir amb materials sostenibles i adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. Es va dissenyar amb molta cura sentimental per mantenir la història de l’estructura i, alhora, aconseguir bellesa arquitectònica.

Amb la nova Seu Social i l’Auditori 1899 el FC Barcelona disposa ara d’una nova instal·lació i una nova porta de connexió amb el barri de les Corts (Accés 15A), amb un espai públic (plaça) i la rehabilitació de la façana i les voreres.