25 anys del 5-0 al Reial Madrid al Camp Nou

Es compleix un quart de segle del dia en què Romário (3), Koeman i Iván Iglesias van golejar l’etern rival en una de les millors nits del Dream Team

La nit del 8 de gener del 1994 el Barça va aclaparar el Reial Madrid al Camp Nou i li va fer cinc gols de totes les formes i colors, però el primer ha passat a la història blaugrana amb tot mereixement per la seva espectacularitat.

A l’equador de la primera part, els homes entrenats per Johan Cruyff tenien el control del partit, però no aconseguien batre la porteria madridista. Però tot va canviar al minut 24, quan Pep Guardiola va enviar una passada vertical a Romário a la corona de l’àrea.

El davanter brasiler es va situar de perfil i va mantenir la pilota enganxada al peu dret i la va arrossegar mentre anava girant. Amb aquest gest va trencar la cintura d’Alkorta i es va plantar davant el porter Buyo abans de creuar-li la pilota al pal contrari. Aquest llegendari gol de “la cua de vaca” de Romário va obrir la llauna i va possibilitar que a la segona part arribés una veritable allau de gols fins a arrodonir el 5-0 final.

Així, després d’un magistral llançament de falta directa de Ronald Koeman, el ‘baixinho’ va completar el seu ‘hat-trick’ abans que Iván Iglesias arrodonís la històrica golejada. Setmanes després el Deportivo es va escapar a la classificació, però el conjunt gallec acabaria perdent la Lliga a mans del Barça en un final d’infart.

La fitxa d'aquell partit

Barça, 5
Madrid, 0

FC Barcelona: Zubizarreta, Ferrer, Guardiola, Koeman, Sergi, Bakero (Iván Iglesias, 75’), Goikoetxea, Stóitxkov (Laudrup, 47’), Amor, Romário, Nadal.

Reial Madrid: Buyo, Paco Llorente, Lasa, Alkorta, Sanchís, Milla (Butragueño, 54’), Luis Enrique, Míchel, Zamorano, Prosinecki, Alfonso (Hierro, 25’).

Àrbitre: Urío Velázquez

Gols: Min. 24, 1-0: Romário; min 47, 2-0: Koeman; min 57, 3-0: Romário; min 81, 4-0: Romário; min 86, 5-0: Iván Iglesias.