Barça Lassa – Monbus Obradoiro: Victòria treballada per acomiadar l’any (79-73)

Els de Svetislav Pesic es consoliden al liderat de la Lliga (12-2) i certifiquen el bitllet per la Copa del Rei

El Barça Lassa ha acomiadat l’any al Palau Blaugrana sumant el dotzè triomf a la competició domèstica contra el Monbus Obradorio (79-73) en un duel que s’ha acabat decidint en el darrer període de la mà d’un pletòric Kevin Seraphin, que ha fet el seu primer doble-doble amb el Barça Lassa. El pivot blaugrana ha estat el màxim anotador del partit amb 18 punts, 11 rebots i 30 de valoració.

El partit ha començat amb dos parcials molt marcats per cada equip. Els gallecs encertats des del perímetre, amb tres triples consecutius, han començat imposant un sorprenent  0-11 (min 3) a l’electrònic del Palau. Però els blaugrana, a partir de la intensitat defensiva i les recuperacions de pilota han entrat al partit (9-13, min 4). En el tram final del primer període a través d’una bona circulació de pilota en atac i controlant el rebot defensiu dels blaugrana, s’ha arribat amb l’ajustat 19 a 20.

El segon quart s’ha iniciat amb moltes imprecisions en atac pel dos conjunts. Però de la mà d’un poderós Seraphin, amb cinc punts consecutius, el Barça Lassa ha obert la primera escletxa al marcador i ha obligat a l’entrenador visitant a aturar el duel (26-20, min 15).  A la represa els visitants, inspirats des del triple, han transformat un parcial de 0 a 7 que ha tornat a igualar el matx. Però en els darrers minuts abans d’arribar al descans, els blaugrana han tornat a situar-se per davant amb un rigorós  parcial d’11 a 5, de la mà de Kuric i un Seraphin com a protagonista principal de l’ofensiva culer. Al descans s’ha arribat amb el 37 a 32 al marcador.

En la tornada dels vestidors, s’ha reprès amb un intercanvi de cistelles per ambdós conjunts (46-39, min 25). Tot i això, en el transcurs dels minuts, les defenses han predominat per sobre als atacs poc efectius dels dos equips. Els gallecs, mica en mica, han anat escurçant distàncies fins arribar a situar l’ajustat 52-49 al final del tercer període.

En el darrer quart s’ha trencat el partit

L’últim assalt ha començat amb un clar color blaugrana. Amb un Seraphin inspiradíssim tant en atac com en defensa i dos triples; un d’Oriola i l’altre de Hanga, els homes de Pesic han situat una bona escletxa a l'electrònic (60-53, min 34). En els instants finals del matx els bons atacs dels culers han acabat consolidant la victòria.

Finalment els blaugrana han certificat la dotzena victòria en lliga, que els permet consolidar-se al liderat de la competició  amb un balanç de 12-2 i certificar el bitllet per la Copa del Rei 2019 que es disputarà a Madrid.