Reus Deportiu – Barça Lassa: S’escapa el triomf als instants finals (4-4)

Una diana de Marc Julià a sis segons per al final ha impedit la victòria blaugrana en un duel trepidant i molt disputat

Empat entre invictes. Reus Deportiu i Barça Lassa han signat taules en un matx de poder a poder en què els d’Edu Castro han tingut el triomf a tocar. L’equip, que guanyava per 2-4 al minut 39, ha vist com Marc Julià igualava el duel quan faltaven sis segons per al xiulet final. Amb aquest resultat, l’equip acaba el 2018 invicte a l’OK Lliga i liderant la taula.

Abans del matx, el Reus Deportiu ha fet el passadís al Barça Lassa per la consecució de la Copa Intercontinental. I si el duel prometia emocions fortes, des dels primers minuts la intensitat ha estat altíssima. Tant, que al minut 10 João Rodrigues ha vist targeta blava, i ha ofert a Marc Julià l’opció d’obrir el marcador. Però el Pop Egurrola ha tret els tentacles i ha evitat el gol reusenc. L’equip ha aguantat amb solvència la inferioritat i ha arribat la venjança del davanter portuguès. Al minut 17, el ‘79’ ha anotat el primer gol del matx després d’aixecar la bola i picar davant Càndid Ballart. Amb el gol, Edu Castro ha decidit aturar el joc per preparar la nova situació de partit. I tots dos conjunts han mantingut la intensitat fins al descans, al qual s’hi ha arribat amb un mínim avantatge culer.

Reacció local

I si la primera part ha estat marcada per la igualtat, la segona ho ha estat pel continu intercanvi de cops. Marc Gual ha establert el 0-2 al minut 28 amb un xut de cullera, però Marc Julià ha respost immediatament al 29 amb un xut llunyà (1-2). I la reacció local s’ha confirmat quan, dos minuts després, Àlex Rodríguez ha transformat un penal per empatar l’enfrontament.

Del 2-2 al 2-4

Tot i això, els d’Edu Castro no s’han arronsat i han respost vuit segons després. De nou Matías Pascual ha avançat el Barça Lassa amb un xut ras de cullera (2-3). El partit ha tornat a entrar en una dinàmica de faltes contínues, i el Reus Deportiu ha arribat a les 10 al minut 34. Aquest fet no l’ha desaprofitat João, que ha fet el seu segon gol del matx amb una falta directa executada amb molta fredor i qualitat (2-4).

Marc Julià evita el triomf culer

Amb aquest resultat, l’entrenador local, Jordi Garcia, ha demanat temps mort amb resultat immediat. Al minut 39 Marc Julià ha retallat distàncies des de dins de l’àrea en una acció afortunada (3-4). I el mateix jugador ha exercit d’heroi per a l’afició local, ja que quan faltaven només sis segons ha superat Egurrola per aconseguir un empat agònic que ha deixat el Barça Lassa sense triomf.

Així doncs, l’equip marxa de vacances de Nadal fins al 2 de gener i acaba el 2018 invicte a l’OK Lliga, tot just després d’haver tancat a San Juan, amb la consecució de la Intercontinental, un any inoblidable per a l’hoquei patins barcelonista.

Reus Deportiu, 4
Barça Lassa, 4

Reus Deportiu: Càndid Ballart, Joan Salvat, Romà Bancells, Àlex Rodríguez, Marc Julià -cinc inicial-, Tiago Rafael, Cristian Rodríguez.

Barça Lassa: Egurrola, M. Gual, P. Álvarez, P. Bargalló i Panadero -cinc inicial-, M. Pascual, Nil Roca, I. Alabart i João Rodrigues.

Gols: 0-1 João Rodrigues (min 17), 0-2 M. Gual (min 28), 1-2 Marc Julià (min 29), 2-2 Àlex Rodríguez, de penal (min 31), 2-3 M. Pascual (min 32), 3-4 João Rodrigues, de falta directa (min 34), 3-4 Marc Julià (min 39) i 4-4 Marc Julià (min 50).

Àrbitres: Oscar Valverde i Sergi Mayor. Han ensenyat targeta blava a João Rodrigues (min 10).

Faltes: 12-9.