Emanuela Audisio, guanyadora del premi Vázquez Montalbán

Emanuela Audisio, guanyadora del premi Vázquez Montalbán

Audisio, que és la primera dona que guanya en la categoria de periodisme esportiu, ha estat reconeguda per la seva magnífica trajectòria professional i prèn el relleu a Michael Robinson

Emanuela Audisio, un dels referents més destacats del periodisme esportiu de les últimes dècades, ha estat  escollida, per unanimitat, com a guanyadora del Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán. El Jurat integrat per  Mònica Terribas, Joaquim Maria Puyal, Ramon Besa, Sergi Pàmies, Jordi Basté, Jaume Pujol-Galcerán, Xavier Folch, Borja de Riquer, Santiago Segurola, Xavier Bosch, Josep Maria Solé-Sabaté, Teresa Basilio, Òscar Grau, i Josep Vives, ha valorat la gran aportació d’aquesta periodista italiana al periodisme esportiu, no només al seu país, sinó en l’àmbit internacional.

D’aquesta manera, Emanuela Audisio esdevé en la primera dona que guanya aquest premi, que es lliura des de l’any 2004 en memòria i homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, per distingir les trajectòries periodístiques en dues categories: periodisme cultural i polític i periodisme esportiu. Aquesta segona categoria l’atorguen el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el FC Barcelona, i té una dotació econòmica de 6.000 euros i una escultura commemorativa.

L’acte de lliurament del premi es durà a terme properament a l’Auditori 1899 del Camp Nou, en una data encara per confirmar.

El palmarès del Premi Internacional Vázquez Montalbán de Periodisme Esportiu és aquest:

- 2004: Patrick Mignon
- 2005: Joaquim Maria Puyal
- 2006: Juan Villoro
- 2007: Simon Kuper
- 2008: Candido Cannavò
- 2009: Ramon Besa
- 2010: Eduardo Galeano
- 2011: Santiago Segurola
- 2012: Nick Hornby
- 2013: Sergi Pàmies
- 2014: Eduardo Gonçalves de Andradae ‘Tostão’
- 2017: Michael Robinson

Els anys 2015 i 2016 el premi no es va convocar. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut