La cinquena Intercontinental per a un Barça Lassa admirat

La cinquena Intercontinental per a un Barça Lassa admirat

El conjunt blaugrana ha assolit una gran fita en un Aldo Cantoni amb una gran passió pels catalans

El món de l’hoquei patins és blaugrana. Després d’haver guanyat la Lliga Europea i la Copa Continental, s’havia de tornar a demostrar. I el 2018 ha tancat de forma immillorable, novament contra el Porto. La diferència, però, és que la gran final entre els dos potents equips del vell continent s’ha disputat en el temple mundial del nostre esport: l’Aldo Cantoni de San Juan. I el Barça Lassa ha sortit triomfador davant les 7.300 persones que omplien l’estadi, ple de gom a gom i que no s’han cansat d’animar un Barça amb Pablo Álvarez i Matías Pascual, amb arrels locals.

Així, aquesta Intercontinental ha estat la cinquena que assoleix l’hoquei patins, però el 121è títol de tota la història de la secció barcelonista. Cal destacar, a més, que és el tercer títol d’aquesta temporada, després de la Lliga Catalana i la Copa Continental, en un inici de curs espectacular per als d’Edu Castro.

La cinquena, a banda de la de la primera edició

Aitor Egurrola ha aixecat la cinquena Copa Intercontinental de la secció, afegint-se a les aconseguides el 1998 a Barcelona (contra UVT), el 2006 a Alcoi (contra Olimpia), el 2008 a Molins de Rei (contra Concepción) i el 2014 al Palau Blaugrana (contra Petroleros YPF).

S’ha de tenir en compte que el FC Barcelona també va sortir campió en la primera edició intercontinental de clubs. Va ser al Brasil el 1983, en un Mundial de Clubs que no té validesa oficial per part del FC Barcelona. La final, precisament, va ser contra el Porto (4-1).

El primer títol celebrat a l’Argentina

Aquesta Intercontinental també ha estat el primer títol barcelonista celebrat a l’Argentina. L’única vegada que s’hi havia jugat va ser l’agost del 1985, en una edició de la Intercontinental celebrada a doble partit al mateix Aldo Cantoni (amb doble derrota contra l’UVT 5-3 i 5-4).

En el palmarès individual, ha estat la quarta Intercontinental d’Egurrola i Panadero amb el Barça. També en sumen quatre Matias Pascual (2 amb el Liceo i el Barça) i Joao Rodrigues (3 amb el Benfica). Sergi Fernández, Pablo Álvarez, Marc Gual i Nil Roca en tenen dos amb el Barça, mentre que Ignacio Alabart i Pau Bargalló s’han estrenat en aquesta competició.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut