El Barça deixa sense efecte la seva disposició de jugar a Miami

El Barça deixa sense efecte la seva disposició de jugar a Miami

Consulta tots els acords de la sessió ordinària de la Junta Directiva

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida avui en sessió ordinària al Camp Nou, ha tractat sobre les qüestions següents:

El Barça deixa sense efecte la seva disposició de jugar a Miami

La Junta Directiva del FC Barcelona ha acordat deixar sense efecte la seva disposició a jugar a Miami el partit contra el Girona FC, després de constatar la manca de consens existent al voltant d’aquesta proposta. El FC Barcelona estava i està disposat a desplaçar-se a Miami per jugar un partit de Lliga, i acceptava que els beneficis es repartissin entre tots els Clubs de Primera i de Segona Divisió, seguint el mateix criteri de repartiment dels drets de televisió, però considera que mentre no s’assoleixi un acord entre tots els agents implicats, aquest projecte no podrà prosperar.

Balanç positiu de la gestió de l’Agrupació Barça Jugadors: 30% d’increment d’ajudes als exjugadors, 50% d’augment d’inscrits a cursos formatius i creació d’equip femení

La Junta Directiva valora de manera molt positiva el balanç presentat avui sobre l’activitat de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ), corresponent al període 2014-2018. Recordem que una gran part del seu finançament té com a origen l’aportació del 0’5% dels sous de jugadors i tècnics del Club.

En aquests darrers anys, l’ABJ que presideix Ramon Alfonseda ha assolit els objectius fixats en el seu Pla Estratègic. Així, les ajudes directes als exjugadors s’han incrementat un 30%, mentre que els alumnes inscrits als cursos de formació han augmentat un 50%, fins a arribar als 220 anuals. Alhora, s’ha creat un equip de futbol femení, i s’han engegat activitats esportives per als jugadors de més edat, amb una millora de l’atenció mèdica a tots els socis de l’Entitat.

En aquest mandat, la base social de l’Agrupació s’ha eixamplat notablement. A hores d’ara ja té més de 800 socis exjugadors, i un total de 80 exjugadores. El nombre de partits organitzats s’ha multiplicat gràcies als 220 participants inscrits a les activitats esportives.

La Junta Directiva també ha constatat la implicació de l’Agrupació en tots els àmbits del Club. En els darrers quatre anys l’ABJ ha participat en diversos partits solidaris en el marc del programa de refugiats de la Fundació Barça, ha participat en més de 170 actes organitzats per les penyes barcelonistes, i ha col·laborat activament en projectes com la Masia 360, Barça Academy o Barça Innovation Hub.

Tot plegat ha requerit una professionalització de la plantilla de l’ABJ, que actualment  compta amb un equip de set persones fixes i amb un grup de seixanta col·laboradors.  

 Agraïment a les mostres de condol a l’Espai Memorial del president Josep Lluís Núñez

La Junta Directiva del FC Barcelona vol expressar, en nom del Club, el seu agraïment als milers de socis, penyistes i seguidors, així com a entitats, institucions i altres clubs de futbol, per l’expressió de respecte i estima cap al que va ser president de l’Entitat, Josep Lluís Núñez, amb la seva presència durant aquests darrers dies a l’Espai Memorial  instal·lat a l’Estadi.

Els actes organitzats per retre homenatge a la seva memòria culminaran demà amb el minut de silenci que es farà al Camp Nou, just abans de l’inici del partit de la UEFA Champions League contra el Tottenham Hotspur. 

Prop de 500.000 espectadors en les 8 edicions de la Diada del Soci Solidari

La Junta Directiva ha fet un balanç molt positiu de la 8a edició de la Diada del Soci Solidari, celebrada coincidint amb la tornada del setzens de final de la Copa del Rei contra la Cultural Leonesa al Camp Nou. La presència de 76.398 espectadors va suposar un nou rècord d’assistència, que confirma plenament l’èxit i la gran acceptació d’aquesta iniciativa. En vuit edicions ja s’acumulen 483.160 espectadors, des del seu inici la temporada 2011/12.

El Club vol agrair, una vegada més, la solidaritat dels socis i sòcies abonats a l’Estadi, que van cedir les seves localitats perquè moltes persones, la majoria infants i adolescents vinculats a entitats d’acció social, poguessin gaudir de l’experiència d’assistir a un partit de futbol al Camp Nou.

En aquesta edició el Club ha contactat amb més de 2.000 entitats de l’àmbit social, que amb la seva participació activa, han contribuït a l’èxit d’aquesta diada. L’acció en suport als refugiats, fent visible la col·laboració entre la Fundació Barça i la Creu Roja, i la que es va dur a terme amb un grup de nens de l’Associació Catalana de Síndrome de Down, que van tenir l’oportunitat de fer-se una fotografia a la gespa amb els jugadors dels dos equips, són només dos dels exemples més destacats.

Una altra de les accions que es va sumar, un any més, a la Diada del Soci Solidari, va ser la recollida d’aliments i articles de primera necessitat organitzada per la Confederació Mundial de Penyes, amb la col·laboració de la Fundació Barça. Enguany la quantitat recollida va arribar als 6.850 quilos, la més important d’ençà que es va posar en marxa aquesta iniciativa.

Inauguració de Missions Hills

La Junta Directiva ha fet un balanç molt positiu de la inauguració del complex de Mission Hills, a l’illa xinesa de Hainan.  Una delegació del Club, encapçalada pel directiu Dídac Lee, i pel director executiu (CEO) Òscar Grau, va participar en tots els actes previstos, i es va reunir amb les autoritats locals per tal d’enfortir els llaços de col·laboració amb el govern xinès. El projecte de Mission Hills inclou un espai d’experiències del FC Barcelona, una gran botiga megastore, una zona de restauració, i una Barça Academy Pro que funciona des de l’estiu del 2017. Des d’aleshores, més de 1200 nenes i nenes han participat en els diferents camps i programes organitzats en unes instal·lacions que compten amb sis camps d’entrenament, amb capacitat per a un miler d’esportistes.

Aprovació de noves penyes

La Junta Directiva ha aprovat la creació d’onze noves penyes, nou d’elles de l’àmbit internacional, fet que evidencia el creixement de la marca Barça i del moviment penyístic a tot el món. La relació completa de les noves penyes aprovades és la següent: 

Casa del Barça Maputo - Maputo - Moçambic

Penya Barcelonista Sfax - Sfax - Tunísia

Penya Barcelonista Supporters Barça - Barcelona - Barcelona      

Penya Blaugrana Frente de Minsk - Minsk - Bielorrússia

Penya Blaugrana Vandoeuvre Lorraine - Vandoeuvre Les Nancy - França

Penya Barcelonista Burdeos - Bègles - França

Peña Barcelonista de Panamá - Panamà - Panamà

Penya Blaugrana Alger - Alger - Algèria

Gent Blaugrana Meknès - Meknès - Marroc

Peña Corazón Culé de Málaga - Màlaga - Màlaga

Gent Blaugrana de Tanger - Tànger - Tànger

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut